Reclamă
Reclamă

Primarul orașului Câmpulung, Elena Lasconi, a câștigat alegerile interne din USR pentru funcția de președinte al partidului, obținând 68% dintre voturi.

„De astăzi începe reconstrucția USR. Vom lucra mai uniți și mai determinați ca niciodată, pentru că în joc este pierderea democrației în România,” a declarat miercuri Elena Lasconi în conferința de presă de după anunțul rezultatelor alegerilor din USR.

Lasconi a continuat: „Sunt mândră că sunt româncă iar eu sărbătoresc prin fapte drapelul României în fiecare zi. Şi m-aş bucura ca în această ţară să îl fluturăm cu toţii, în Piaţa Universităţii, la Iaşi, Constanţa, la Satu Mare, în România de dincolo de graniţele ţării şi să ne bucurăm împreună de victoria echipei naţionale de fotbal”.

Reclamă

Ionuț Moșteanu a oferit detalii despre procesul de vot: „La ora 12:00 s-au încheiat alegerile. 11.333 de colegi au votat în acest tur, din 25.607 cu drept de vot care au primit linkul pentru vot. A fost un vot electronic. A durat aproximativ o oră și ceva decriptarea prin serverele provider-ului pe care îl folosim de ani de zile pentru tipul ăsta de voturi în USR. În urma decriptării voturilor electronice, rezultatul este: Gabriel Filip – 310 voturi; Radu Hossu – 1.471; Cristian Seidler – 1.873; Elena Lasconi – 7.701 (68,14%).”

Votul pentru alegerea noului președinte al USR a durat două zile. Pe lângă liderul de partid, la Congresul USR a fost ales și noul Birou Național, un organism care poate bloca deciziile preşedintelui. Scrutinul s-a desfășurat online, la proces participând toți membrii de partid.

Scrutinul a avut loc după demisia lui Cătălin Drulă de la șefia partidului, în urma scorului mic obținut la alegerile locale și europarlamentare.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro