Elena Lasconi, realeasă primar la Câmpulung, a declarat marți seară la Digi24 că Nicușor Dan ar fi „super îndreptățit să fie candidatul USR la prezidențiale”.

Lasconi a subliniat calitățile lui Nicușor Dan pentru un astfel de candidat, deși a recunoscut că acesta nu își dorește să candideze pentru președinție. „El ar fi un excelent candidat pentru prezidențiale, eu așa simt, doar că înțeleg că nu-și dorește. Nu există independent pentru că în momentul acesta își face calcule că n-are majoritate, are nevoie de Consiliul General. E un om foarte inteligent și campania a fost absolut senzație, mi-a plăcut foarte mult și îl felicit pentru scor și pentru că a câștigat Primăria Capitalei, ar fi super îndreptățit să fie candidatul USR la prezidențiale”, a declarat Lasconi.

În contrast cu opiniile exprimate de Lasconi, Nicușor Dan a anunțat luni seară, la aceeași Digi24, că nu va candida la președinție și că singura lui preocupare în următorii patru ani este mandatul câștigat la Primăria București. „Nu candidez la președinție. În acest moment, tocmai am primit un mandat de 4 ani și pentru perioada următoare e singura mea preocupare”, a declarat Nicușor Dan.

Primarul general reales al Capitalei a subliniat și că nu revine în USR și că este important ca în timpul mandatului să fie echidistant de partidele care îl vor susține.