Reclamă
Reclamă

Noul președinte al USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri că își va depune candidatura pentru președinția României, precizând că trebuie să o facă cel târziu joi, înainte de congresul USR programat pe 29 iunie. „O să îmi depun candidatura, pentru că, după cum bine știți, pe data de 29, sâmbătă, o să avem congres și în USR funcționează democrația și probabil că o să avem mai mulți candidați care vor dori să devină candidatul USR pentru funcția supremă în stat, iar eu îmi voi depune această candidatură pentru sâmbătă. Trebuie să o fac cel târziu mâine”, a spus Lasconi, potrivit News.ro.

Primarul din Câmpulung a menționat că este exclus să susțină pe altcineva la alegerile prezidențiale, subliniind că este deschisă dialogului cu toate forțele politice de dreapta sau de centru-dreapta. Referindu-se la o susținere a lui Nicolae Ciucă, Lasconi a afirmat că nu crede că membrii USR vor vota „vreodată în viața lor asta”.

Întrebată despre posibilitatea de a-și da demisia dacă nu va obține majoritatea în Biroul Național, Elena Lasconi a răspuns că „va avea majoritate”.

Reclamă

Referitor la prezența scăzută la ultimele alegeri interne din USR, Lasconi a explicat că acest fapt s-a datorat termenului scurt și a unor motive sezoniere: „Acum a fost un pic mai din scurt, nu mai punem la socoteală că este și frumos afară, de plecat la munte, la mare”.

Elena Lasconi a subliniat că are mai mulți colegi pe lista sa pentru Biroul Permanent, inclusiv city managerul de la Câmpulung, Elena Marcu, și primarul Lucian Viziteu.

„Sunt mai mulți oameni pe listă, dar aici nu este vorba despre asta. USR-ul este singurul partid în care se respectă cu strictețe democrația și eu sunt sigură că vom putea să lucrăm împreună, mai ales într-un moment ca acesta”, a completat Lasconi.

Elena Lasconi a amintit că, de când este primar la Câmpulung, nu și-a luat liber decât două zile, când a avut o operație pe coloană. Ea a precizat că va delega atribuțiile sale primăriei pentru a se dedica complet activităților din cadrul USR. „Am foarte multe zile de concediu de luat și ceea ce este cel mai important […] încă de când am devenit primar eu am crescut o echipă și asta vreau să fac și în USR. Pot să deleg unor oameni toate atribuțiile pe care le am, și am început să cresc oameni care să poată să îmi ia locul […] dacă îmbătrânesc și să continue proiectele bune pentru dezvoltarea orașului. Asta ar trebui să facă un lider. Eu voi fi la București, în toată această perioadă. Îmi voi lua concediu de odihnă, pentru că am tot dreptul să fac asta”, a explicat Lasconi.

Vorbind despre strategia USR pentru alegerile parlamentare și prezidențiale, Lasconi a declarat că partidul ar trebui să meargă singur și să își unească forțele pentru a câștiga încrederea românilor. „Singuri, părerea mea este că singuri și trebuie să ne unim acum forțele, dacă vrem să câștigăm aceste alegeri și eu cred cu toată ființa mea că se va întâmpla acest lucru, atunci ne vom pune cu toții teniși în picioare și vom merge printre români, pentru că, pentru a le câștiga încrederea românilor, trebuie să fii printre ei și să transmiți mesaje scurte și foarte clare. Dacă vrei să câștigi inimile românilor […] atunci trebuie să cobori acolo unde politicienilor le este frică să coboare, acolo unde este durere, unde este foame, unde sunt câte 7 copii într-o cameră. Și eu asta pot să fac”, a arătat ea.

Despre colaborarea cu PNL și susținerea lui Nicolae Ciucă pentru funcția de președinte, Lasconi a reiterat: „Nu cred că colegii mei vor vota vreodată în viața lor asta, la cum îi cunosc eu și simt spiritul acestui partid”. „Repet, sunt deschisă dialogului cu toată lumea care spune că e de dreapta sau de centru-dreapta, dar toate deciziile astea, ca noi să susținem pe cineva… Eu cred că este exclus să susținem pe altcineva la prezidențiale”, a mai spus Elena Lasconi.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro