Elena Lasconi a descris la Digi24 drept „dezastruos” rezultatul Alianţei Dreapta Unită (ADU) la alegerile locale din 2024, lansând totodată un atac dur la adresa liderului Cătălin Drulă. „Unii, când ajung la conducere, le ia Dumnezeu mințile, cred că își dă seama Drulă că a greșit enorm, dar e înconjurat de niște băieți, și ei trebuie să dea un pas înapoi”, a declarat Lasconi.

Elena Lasconi, candidată din partea ADU, a fost realesă în funcția de primar al municipiului Câmpulung, conform rezultatelor provizorii publicate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente. „Rezultatul ADU e dezastruos din punctul meu de vedere, la Câmpulung am făcut istorie și în 2020 și acum. Cred că sunt primarul cu cel mai mare scor din țară, mai puțin municipiile și orașele. Ciucu pe care-l felicit a luat 72%, bravo!”, a spus ea.

Lasconi a evidențiat impactul muncii sale în cadrul comunității din Câmpulung, unde a reușit să crească susținerea pentru partid cu 21 de procente în doi ani și jumătate. „Am acum 52% și majoritate în consiliu,” a adăugat ea. Totuși, ea a subliniat că rezultatul la nivel național al ADU este sub așteptări. „Nu m-am așteptat să fie atât de rău, am crezut că va fi sub 20%, dar nu așa rău,” a precizat Lasconi.

Candidata de la Câmpulung a identificat mai multe greșeli în strategia partidului, subliniind nevoia unor discuții interne pentru revigorarea ADU. „Suntem singura alternativă de dreapta din România și o să reînviem. Sunt multe greșeli, trebuie discuții în partid, e bună câteodată și o lovitură din asta ca să știi că nu ți se cuvine totul,” a declarat ea.

Elena Lasconi a afirmat că Cătălin Drulă ar fi făcut o greșeală și în relația cu ea, ceea ce ar fi afectat partidul. „Cred că a făcut o greșeală și cu mine, pentru asta lumea i-a amendat, nu au luat în calcul atât de mult Elena Lasconi, m-au garat la gara de la Câmpulung. Eu chiar sunt o forță, fiecare primar pe care-l cunosc și a reconfirmat merită respectul,” a spus Lasconi.