Reclamă
Reclamă

Elena Lasconi, reconfirmată prin vot în funcția de primar al municipiului Câmpulung, a declarat marți seara la Digi24 că responsabilitatea pentru rezultatul „dezastruos” al USR la alegerile locale din 2024 aparține lui Cătălin Drulă și membrilor Biroului Național.

„Nu înseamnă că e de vină doar Drulă, are multe calități și a fost un ministru extraordinar, dar strategia pe care au avut-o și e părtaș și Biroul Național și ar trebui să își dea și ei demisia. Azi a convocat congres, consider că încă nu și-a dat demisia”, a spus Lasconi. Ea a subliniat că „sunt mai multe greșeli, dar n-are sens să vorbim de trecut, ci de ce se poate face și cum putem să reconstruim”.

Lasconi și-a exprimat dezamăgirea față de Alianța Dreapta Unită, pe care a descris-o drept „o greșeală, deoarece a fost făcută pe genunchi”. „Eu am solicitat să ne dea un răgaz să vedem care-i treaba, să facem măsurători, nu s-a întâmplat și consider că a fost o greșeală”, a adăugat ea.

Reclamă

„Acum suntem într-o situație foarte slabă, eu nu m-am așteptat să văd o cifră sub 10%”, a afirmat primarul Câmpulungului, referindu-se la scorul electoral obținut de USR.

În privința unei eventuale candidaturi pentru șefia USR, Lasconi a precizat că va lua o decizie până la finalul săptămânii după ce va discuta cu alți colegi importanți din partid. „O să iau o decizie până la sfârșitul săptămânii, între timp am discuții cu colegii mei, inclusiv cu Dominic Fritz și Lucian Viziteu și cu mai mulți colegi din țară și filiale și o să mă decid.

„Vreau să mă asigur că schimbarea va fi profundă și se va întâmpla și nu doar de fațadă, nu schimbăm doar șeful și restul lucrurilor rămân la fel. E nevoie de un nou Birou Național, un alt secretariat general, o resetare completă și trebuie să începem să strângem în jurul nostru oameni cu aceleași valori, mă refer și la cei ostilizați, plecați din USR și candidați independenți, sau care au plecat și au făcut alt partid și oameni de bună credință care vor cu adevărat să schimbe țara”, a declarat Lasconi.

Lasconi a subliniat astfel necesitatea unei schimbări semnificative în structura de conducere a USR pentru a putea continua eforturile de reformare pe care partidul și le-a propus.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro