Elementele primordiale ale Universului au fost mereu o cauză pentru care cercetătorii s-au dedicat. Am încercat să aflăm tot ce se poate despre cum a apărut lumea, doar așa putem înțelege care este scopul nostru în Univers.Până în ziua de azi cercetătorii au reușit să descopere că la baza vieții Universului există câteva componente esențiale, ca niște cărămizi din care este compusă o construcție. Până la începutul secolului trecut oamenii erau convinși că atomul este ultima particulă spre care putem ajunge.

Reclamă

Reprezentările atomului se opreau la o imagine minimală, a unei bile încărcată cu energie electrică. Oamenii de știință erau convinși că sunt cele mai mici unități de materie. După ce au reușit să ordoneze atomii în grupuri au realizat că există elemente mult mai mici decât atomii.

Reclamă

Până în prezent se urmărește existența particulelor fundamentale prin intermediul Modelului Standard. Se crede că particulele fundamentale sunt bosonii sau fermionii. Aceste două particule atrag atenția fizicienilor. Spinul acestora ar fi cel care ar putea da un răspuns. Spinul este un moment cinetic propriu al unei particule elementare.

Elementele Universului: bosonii

Bosonii sunt sunt particule elementare care au spinul întreg, aceștia au fost descoperiți urmând modelul statisticii Bose-Einstein. Cele mai importante particule din această categorie sunt cuantele. Care împart în fotonul- cuanta de schimb al interacțiunii electromagnetice, cu spin 1, gravitonul- cuanta de schimb a interacțiunii gravitaționale în cadrul teoriilor de gravitație cuantică, cu spin 2, precum și cuanta ipotetică a câmpului scalar cu spin 0. Aceștia asigură interacțiunea nucleară slabă, ea conferă radioactivitatea cu acțiune asupra protonilor și neutronilor.

Fermionii

Aceste particule se regăsesc în toate lucrurile care există. Se împart în quarcuri și leptoni. Leptonii se regăsesc în toate lucrurile. Quarcurile se regăsesc la polul opus al față de leptoni. Se comportă la fel cele două particule constituente. Diferența este că au încărcătură electrică diferită.