Reclamă

Costurile lunare la energia electrică pot fi reduse semnificativ prin simpla adoptare a unor obiceiuri și măsuri eficiente.

Un aspect important este conștientizarea faptului că unele aparate consumă curent nonstop, chiar și atunci când sunt oprite.

Aparatele care consumă curent nonstop

Frigiderul, boilerul și mașina de spălat sunt trei dintre cele mai mari consumatoare de energie dintr-un apartament. Este important să fim conștienți de aceste aparate și să luăm măsuri pentru a reduce consumul lor de energie.

De asemenea, trebuie menționat că tabletele și telefoanele mobile, deși aparate mici, pot consuma o cantitate semnificativă de energie. Este recomandat să deconectăm încărcătorul de la priză după ce dispozitivul este încărcat complet.

Cuptorul cu microunde este și el un consumator mare de energie și ar trebui scos din priză cât mai repede.

Laptopurile și calculatoarele

Laptopurile și calculatoarele sunt dispozitive pe care le folosim în mod frecvent în viața de zi cu zi. Cu toate acestea, dacă le lăsăm conectate la priză atunci când nu le folosim, ele continuă să consume energie.

Pentru a economisi la factura de energie, este recomandat să le deconectăm atunci când nu le folosim.

De asemenea, trebuie să fim atenți și la alte dispozitive care au un cronometru sau o funcție similară, deoarece acestea pot consuma energie chiar și atunci când nu sunt în uz.

Televizorul, mașina de spălat și aparatul de cafea

Televizorul este un alt aparat care poate consuma o cantitate semnificativă de energie. Consumul acestuia poate varia între 13 și 48,5 wați, în funcție de model și dimensiune.

De asemenea, mașina de spălat și aparatul de cafea pot avea un impact semnificativ asupra costului facturii de curent. Prin urmare, este recomandat să le scoatem din priză cât mai repede posibil pentru a reduce consumul de energie.

Fierul de călcat trebuie scos din priză 

Fierul de călcat este un alt aparat care poate crește considerabil costurile la energie. Un fier de călcat electric are, în medie, o putere cuprinsă între 1.000 și 2.000 de wați și consumă aproximativ 5% din energia electrică din casă.

Dacă folosim fierul de călcat timp de zece ore pe lună, acest lucru înseamnă un consum total de 20 kWh. La un preț mediu de 0,80 lei pe kWh, fierul de călcat poate adăuga aproximativ 16 lei la factura lunară.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro