Anul viitor vor avea loc alegerile prezidențiale. Președintele Klaus Iohannis va pleca din fruntea țării, în locul lui venind altcineva. 

Momentan nu se știe cu certitudine cine va candida la alegerile prezidențiale din anul 2024. Până acum, mai multe voci au spus că din partea PNL candidatul perfect este Nicolae Ionel Ciucă, în prezent premierul țării. Purtătorul de cuvânt al formațiunii Ionuț Stroe, a vorbit despre această situație. 

Liberalul a precizat că partidul din care face parte va susține pentru funcția de președinte un lider puternic, unul care va uni, nu unul care va dezbina. De asemenea, el a mai spus că cel care va candida la alegerile prezidențiale din partea PNL trebuie să fie un om educat moral, educat în general, și o figură care trebuie să ridice peste stânga, dreapta, centru. 

Nicolae Ciucă, candidatul ideal la prezidențiale

Întrebat dacă Nicolae Ciucă ar putea fi acel candidat din partea liberalilor, Ionuț Stroe a spus că premierul corespunde profilului descris. Totuși, politicianul a ținut să precizeze că încă nu s-a luat o decizie privind modul în care își vor desemna candidatul la prezidențiale. 

În ceea ce privește zvonurile privind o candidatură comună între PSD și PNL, Ionuț Stroe a ținut să menționeze că întotdeauna PNL a candidat singur. În acest moment nu se pune problema ca cele două partide să candideze împreună la alegerile prezidențiale. 

Purtătorul de cuvânt al formațiunii a vorbit și despre rocada care va avea loc între premieri, anul acesta. Stroe precizează că liberalii s-au pronunțat clar pentru respectarea în totalitate a protocolului de coaliție.  

Momentan nu se știe cu certitudine cine va candida la alegerile prezidențiale din anul 2024. Până acum, mai multe voci au spus că din partea PNL candidatul perfect este Nicolae Ionel Ciucă, în prezent premierul țării. Purtătorul de cuvânt al formațiunii Ionuț Stroe, a vorbit despre această situație. 
Social media

Ionuț Stroe: Se schimbă premierul, nu întreaga guvernare

Politicianul a mai spus că „unii” încearcă în zadar să lanseze mesaje alimentate în presă. 

”Dincolo de aceste tentaţii ale unora pentru funcţii, trebuie să reamintim faptul că acest protocol a fost semnat pentru a aduce stabilitate şi renegocierea lui cu patru luni înainte în dispute politice şi fel de fel de discuţii ar putea să afecteze stabilitatea. Noi ne-am pronunţat clar pentru respectarea în totalitate a protocolului, lucru firesc, normal, asumat, partidele sunt pregătite să facă acest pas”, a spus Stroe. 

El a mai menționat că nu trebuie să se facă o confuzie. Într-adevăr, se va schimba premierul, niște ministere, dar nu întreaga guvernare. 

”Împreună, în continuare în coaliţie rămânem să guvernăm, avem o agendă extrem de importantă, există după mai 2023 o guvernare PNL- PSD-UDMR , deci coaliţia este singura constată pe care o avem”, a ţinut să precizeze Ionuţ Stroe. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.