Cu siguranță, mulți îl invidiază!

În vreme ce România continuă să fie printre primele țări în clasamentul privind cuantumul salariului minim pe economie, din Uniunea Europeană, există și un român care încasează un salariu uriaș. Bărbatul este considerat ca fiind angajatul cu cel mai mare salariu din țară. Despre cine e vorba? 

El încasează cel mai mare salariu de la noi din țară

Ştefan Vuza, preşedintele combinatului chimic Chimcomplex Borzeşti, a reușit să-i lase mască pe toți cu veniturile sale din 2021. Conform Antena 3, bărbatul a încasat 1,7 milioane de euro, anul trecut. Ceea ce înseamnă că el a încasat un venit net de 3,367,266 lei. O sumă enormă pentru țara noastră, ținând cont că salariul minim pe economie la noi este de 2.550 lei pe lună.

Conform calculelor, combinatul chimic Chimcomplex Borzeşti a fost cea mai performantă companie de la Bursa din Bucureşti. Astfel, Ştefan Vuza, preşedintele combinatului a încasat în 2021 aproape 2 milioane de euro. Ştefan Vuza nu este singurul cu venituri atât de mari!

Și Băncilă Virgiliu, vicepreședintele companiei, a încasat 602.220 de lei, potrivit România TV. Cei doi au beneficiat și de anumite bonusuri.

„Suplimentar, sumelor precizate mai sus, domnul Ştefan Vuza şi domnul Virgiliu Băncilă au mai încasat sumele de 5,184,925 lei şi de 3,045,640 lei cu titlu de bonus datorat pentru tranzacţiile de finanţare şi refinanţare a societăţii, respectiv pentru tranzacţiile strategice ale societăţii”, se mai arată în raportul anual de remunerare a conducătorilor societății Chimcomplex S.A. Borzeșţi.

Care este cea mai mare pensie din România

Anul trecut, Ministrul Muncii, Raluca Turcan, declara public care este cea mai mare pensie încasată în România: 78.000 de lei. Turcan a susținut că este vorba de o pensie de serviciu.

Un element la care ţin şi care va defini mandatul meu de ministru al Muncii este acela al echităţii în sistemul de pensii. Pentru că eu nu pot să tolerez şi nici nu pot să dorm bine noaptea în condiţiile în care în momentul de faţă în România există pensionari care câştigă 78.634 de lei pe lună, în condiţiile în care contributivitatea ar acoperi o pensie de 5.205 lei, iar 73.429 reprezintă criterii favorizante din legile făcute de PSD în Parlament, nu de altcineva”, declara Raluca Turcan, notează DIGI24.

Distribuie

Alina Anghel, jurnalist cu peste 8 ani de experiență. Vine în echipa substantial.ro pentru a vă pune la curent cu tot ceea ce se întâmplă în lumea mondenă și nu numai. Evenimentele la care a participat au ajutat-o să cunoască o mulțime de personaje din lumea showbizului și este gata să dea ora exactă atunci când vine vorba de știri de calitate.