Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat că în prezent există o singură discuție în Partidul Național Liberal (PNL) cu privire la candidatul partidului pentru alegerile prezidențiale și acesta este președintele Nicolae Ciucă.

Turcan a subliniat că este o alegere firească ca liderul PNL să fie și candidatul partidului la aceste alegeri.

Turcan a explicat că, deși desemnarea oficială nu este neapărat relevantă în acest moment, PNL este deja pregătit să îl susțină pe Ciucă ca și candidat. În prezent, nu se poartă alte discuții cu privire la un alt candidat în partid. Astfel, Turcan a subliniat că nu există nicio altă opțiune pentru funcția de președinte în afară de președintele partidului, Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă – cea mai bună alegere pentru PNL?

Întrebată dacă Ciucă este cea mai bună alegere pentru o candidatură la președinția României, Turcan a afirmat că este firesc ca liderul partidului să aibă prima șansă și prima opțiune pentru alegerile prezidențiale. Totuși, Turcan a menționat că va lua în considerare și rezultatele sondajelor de opinie pentru a-și forma o părere finală.

El ar putea fi viitorul președinte al României! Un ministru din Guvern a spus adevărul: Este favoritul!

PNL și relația cu PSD în perspectiva alegerilor din 2024

La finalul ședinței Biroului Politic Național al PNL, Nicolae Ciucă a declarat că nu există niciun plan de a forma o coaliție cu Partidul Social Democrat (PSD) pentru alegerile din 2024. Cu toate acestea, acest aspect este încă în analiză în cadrul forului de conducere al partidului. Ciucă a subliniat că PNL va planifica modul de abordare al anului 2024 în mod independent și că subiectul coalițiilor politice va fi dezbatut în viitoarele ședințe. Astfel, nu s-au luat încă decizii cu privire la o posibilă colaborare cu PSD sau liste comune la alegeri.