Prim-vicepreședintele PNL, Dan Motreanu, a declarat că o alianță de dreapta poate fi formată pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

Cu toate acestea, există mai multe condiții care trebuie îndeplinite, inclusiv discuții privind un viitor program de guvernare. Cu toate acestea, în acest moment nu se poartă astfel de discuții.

Alegerile europarlamentare și decizia PNL

Dan Motreanu a declarat că lucrurile sunt clare în ceea ce privește alegerile europarlamentare.

PNL a decis să nu facă nicio alianță pentru aceste alegeri și intenționează să aibă propriul candidat care să intre în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

Nicolae Ciucă și candidatura sa la alegerile prezidențiale

Dan Motreanu a subliniat că Nicolae Ciucă, liderul liberal, trebuie să-și asume candidatura la alegerile prezidențiale, în cazul în care nu găsesc un candidat mai bun care să intre în turul al doilea.

Nicolae Ciucă a spus clar: PNL susține familia tradițională!

Într-o discuție la Sinaia, Nicolae Ciucă a afirmat că își va asuma candidatura la alegerile prezidențiale.

Motreanu consideră că Ciucă are cel mai bun profil dintre președinții partidelor și că experiența sa în carieră va conta în momentul în care se va discuta despre candidatul la alegerile prezidențiale.

Eșecul la alegerile europarlamentare

În cazul unui posibil eșec al PNL la alegerile europarlamentare, Dan Motreanu a fost întrebat dacă Nicolae Ciucă va fi îndepărtat de la conducerea partidului.

Motreanu a subliniat că toți președinții de organizații politice, inclusiv Ciucă, vor trebui să plece în cazul în care nu își ating obiectivul electoral.

Această regulă se aplică și altor lideri politici, precum Ciolacu, Simion sau Drulă, după alegerile europarlamentare.

Până în acest moment, niciun politician nu a anunțat oficial ca va candida la alegerile prezidențiale. În spațiul public se vorbește despre o posibilă candidatură a Laurei Codruța Kovesi, Marcel Ciolacu sau Mircea Geoană. Rămâne de văzut cine îi va lua locul lui Klaus Iohannis.