Primăria unui oraș din România le va acorda anumitor categorii de români un ajutor financiar de 400 de lei. Scopul acestui ajutor este de a le acorda românilor sprijin pentru a face față mesei de sărbătorile de iarnă. 

Este vorba despre locuitorii orașului Cluj-Napoca. Aceștia se pot înscrie în programul „Alimente” 2022. Dacă vor îndeplini condițiile, atunci aceștia vor primi din partea Primăriei suma de 400 de lei. Se pare că edilul, Emil Boc, a ținut cont de faptul că inflația este uriașă, așa că a majorat suma. Anul trecut, clujenii au primit doar 200 de lei. 

În acest moment, peste 7.000 de români din Cluj-Napoca sunt eligibili pentru acest ajutor, a anunțat primarul Emil Boc. Acești bani vor fi emiși sub formă de tichete sociale pe suport electronic. Cei care vor să primească aceste sume de bani și cred că vor fi acceptați, trebuie să depună o solicitare în acest sens până pe data de 29 noiembrie. 

Ei sunt românii norocoși! Cine va primi 400 de lei înainte de sărbătorile de iarnă. Primăria se ocupă de tot

Cine sunt norocoșii

Există reguli foarte stricte pentru acordarea acestui ajutor financiar. Așadar, tichetele sociale vor fi acordate în funcție de următoarele criterii: 

  • persoane cu handicap grav sau accentuat, neinstituționalizate; 
  • pensionari, invalizi, veterani, văduve de război, persoane deportate, prizonieri, persecutați politic, eroi martiri ai revoluției, orfani, ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 de lei și de până la 1386 de lei/membru de familie; 
  • șomeri înregistrați (cu/fără indemnizație de șomaj) ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 de lei și de până la 1.386 lei/membru de familie; 
  • beneficiari de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei; 
  • victimele traficului de persoane; 
  • victimele violenței domestice.

Cluj-Napoca nu este singurul oraș care a decis să îi ajute pe cei care au nevoie cu sume de bani în plus, pe lângă ajutorul oferit de Guvern. Autoritățile locale din Brașov, dar și cei din Constanța, vor primi ajutoare financiare de la primării.