Reclamă
Reclamă

O furtună asemănătoare cu cea care are loc de obicei în Marea Mediterană va lovi Egiptul și Israelul în următoarele zile.

Această furtună rară este un amestec de uragan cu o furtună mediteraneană, ce prezintă caracteristici ciclonice tropicale și extratropicale.

Egiptul de nord-est, sudul Israelului, teritoriile palestiniene și Peninsula Sinai sunt regiuni aride, care primesc în medie 10-20 mm de apă în luna octombrie. Această furtună poate aduce de 10 ori mai multă ploaie decât în mod normal în toată luna octombrie și asta în doar câteva ore.

Capitala Egiptului, Cairo, a avut parte deja de inundații puternice din cauza ploilor abundente de săptămâna trecută, ploi care au ucis 11 persoane.

De obicei, aceste furtuni sunt foarte rare, făcându-și apariția doar de doua-trei ori pe an. Acestea se formează în perioada septembrie și octombrie, când apele din Marea Mediterană sunt calde. În acest moment, temperaturile din Mediterana sunt chiar mai calde decât în mod normal, în special în apele de est, unde, temperaturile de suprafață ale mării sunt cu 1-3 grade peste medie.

Reclamă

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro