Reclamă
Reclamă

Locuitorii comunei Chețani din județul Mureș nu știu încă pe cine vor avea primar, după ce doi candidați au obținut exact același număr de voturi. Datorită acestei situații neobișnuite, vor fi organizate noi alegeri peste două săptămâni.

Președintele Forța Dreptei Mureș, Mihai-Dan Fărcaș, a anunțat marți că în comuna Chețani, pentru funcția de primar, s-a înregistrat o egalitate de 431 de voturi la 431 între actualul primar, Emil Florin Mocan (PSD), și candidatul Alianței PMP-Forța Dreptei, Daniel Bega.

„Surprinzător, atât candidatul Alianței PMP-Forța Dreptei, domnul Bega Daniel, cât și Mocan Emil Florin, primar în funcție, candidatul PSD, au oprit contorul voturilor la 431! Egalitate! Ceva mai rar întâlnit în ultima perioadă. A fost o competiție grea în tot județul, multă confuzie privind variantele de alianțe pe care alegătorii le puteau alege, atunci când căutau Forța Dreptei sau PMP. De aceea, această ultimă bătălie electorală este foarte importantă pentru noi, pentru că putem da un primar și noi și putem ponta prezent în administrația locală a comunei Chețani,” a declarat Mihai-Dan Fărcaș, președintele Forța Dreptei Mureș, potrivit Agerpres.

Reclamă

Candidatul Alianței PMP-Forța Dreptei, Daniel Bega, a exprimat regretul că nu a contestat persoanele care au obținut viza de flotant în Chețani. „Îmi pare rău că nu am contestat flotanții mutați pentru scop electoral, actuali angajați în cadrul primăriei Chețani, ce până acum câteva luni erau înregistrați și cu indemnizație de transport, ei locuind fizic și real în Ludus,” a precizat Daniel Bega.

Primarul comunei Chețani, Emil Florin Mocan, a explicat că voturile au fost numărate de 7-8 ori și că această situație de egalitate reflectă dorința cetățenilor, motiv pentru care votul va fi reluat peste două săptămâni. „Dorința cetățenilor a dus la această egalitate de voturi. Trebuie să respectăm rezultatele. În continuare îmi voi aduna echipa și să câștigăm, să ducem o campanie curată. Din păcate, adversarii au dus o campanie murdară, cu minciuni. Voi cere sprijinul tuturor forțelor, chem alături de mine toate forțele politice care m-au susținut și în mandatul trecut, pentru a duce la bun sfârșit proiectele mari pe care le avem în desfășurare. Cer susținerea tuturor, fără niciun beneficiu, în sensul că nu promit și nu am promis la nimeni niciun fel de funcție, cum adversarii încearcă să promită. Sunt secții de votare în care voturile exprimate s-au numărat și de 7-8 ori, în special la Chețani. Am înțeles că prin lege, peste două săptămâni, de Rusalii, se va organiza un nou tur de scrutin,” a declarat Emil Florin Mocan.

Nu este singurul caz de acest gen la alegerile locale de anul acesta. În Poșaga, o comună din Apuseni, județul Alba, actualul edil, aflat în funcție din 2012, liberalul Ionel Bulgăr, a avut la alegerile de duminică același număr de voturi ca reprezentanta Partidului Social Democrat, Aurelia Popa.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro