Reclamă
Reclamă

Mai multe delegaţii intenţionează să aducă aparate mobile de aer condiţionat în satul olimpic din Franţa, deoarece apartamentele sportivilor nu sunt dotate cu astfel de echipamente, relatează Le Figaro. Unele echipe naţionale şi-au manifestat deja intenţia de a aduce propriile aparate de aer condiţionat pentru a îmbunătăţi condiţiile de trai ale sportivilor pe durata evenimentului.

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris plănuiesc să menţină controlul temperaturii printr-un sistem inovator de răcire, care utilizează apă din Sena. Măsura face parte dintr-un efort mai amplu de a asigura sustenabilitatea evenimentului sportiv.

În ciuda avertismentelor legate de riscul ca atleţii să sufere din cauza căldurii, organizatorii au decis să nu instaleze aer condiţionat în apartamentele din satul olimpic. Astfel, pentru a compensa acest deficit, au fost instalate peste 8.000 de ventilatoare şi un sistem de conducte de răcire sub podele. De asemenea, apartamentele sunt echipate cu podele reversibile, care produc căldură iarna şi frig vara.

Reclamă

Sarah Hirshland, director general al Comitetului Olimpic American, a subliniat: „După cum vă puteţi imagina, acesta este un moment în care consecvenţa şi predictibilitatea sunt esenţiale pentru performanţa echipei SUA”. Hirshland a adăugat că aerul condiţionat este „o prioritate foarte mare” şi „un lucru pe care sportivii îl consideră esenţial pentru performanţa lor”.

Comitetul Olimpic Australian a reacţionat deja, instalând aparate de aer condiţionat în fiecare cameră a sportivilor. Anna Meares, şefa delegaţiei australiene, a declarat pentru The Guardian că măsura a fost luată „pentru a le uşura somnul sportivilor, dintre care mulţi vor trebui să se odihnească în timpul zilei”.

De asemenea, pentru a combate disconfortul termic, organizatorii au prevăzut instalarea unui sistem de răcire a apei care circulă prin conducta publică. Toate aceste măsuri vin în contextul în care mai multe delegații naționale și-au exprimat îngrijorarea față de efectele căldurii extreme asupra performanței sportivilor.

Astfel, organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris încearcă să găsească soluții eficiente pentru a asigura condiții optime de trai și competiție pentru atleți. Situația rămâne una de atenționat, pe măsură ce evenimentul se apropie și temperaturile ridicate devin o provocare semnificativă.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro