Pe lângă frumusețea răpitoare a florilor și mirosul încântător, florile sunt o adevărată sursă de sănătate pentru organismul nostru. Iată de ce este bine să avem casa plină de plante.

Nu multă lume a auzit despre efectele binefăcătoare ale florilor. Acestea luptă împotriva stresului, a diverselor boli și au capacitatea de a filtra compușii toxici din aerul pe care îl respirăm.

Astfel, plantele acționează în mod eficient asupra stării de bine a oamenilor, asupra vindecării acestora, iar specialiștii au testat acest lucru! Se pare că un bolnav care are acces la o grădină înverzită sau este înconjurat de plante, se recuperează mult mai repede în comparație cu un bolnav care stă închis între patru pereți. Un lucru interesant este acela că NASA utilizează plante pentru a îmbunătăți concentrația aerului pe Stația Orbitală Internațională.

Plantele acționează într-un mod pozitiv și asupra somnului tău, iar un exemplu este lavanda. Lavanda induce organismului o stare de somnolență și liniște. O altă plantă cu efecte miraculoase este menta. Această plantă acționează la nivelul stomacului, stopând senzațiile de greață și răul de dimineață.

Cactusul este capabil să controleze nivelul de căldură, umiditate și lumină din camera dumneavoastră. Aloe Vera este bună pentru prepararea tratamentelor pentru vindecarea afecțiunilor de piele. Totodată, plantele scad nivelul tensiunii arteriale și sunt un remediu și pentru durerile de cap. Dacă ești fumător este bine să știi că frumosul crin îți va purifica aerul din încăpere, neutralizând fumul de țigară.

Plantele reduc stresul, conferind o stare de bine și de relaxare organismului nostru, iar pe lângă acest lucru aranjamentele folorale nu ar trebui să lipsească din nicio locuință. O casă plină de flori, este o casă primitoare, dar în același timp și sănătoasă. Plantele ar trebui să facă parte din viața fiecărui om,căci plantele sunt dătătoare de viață și de frumusețe.