Reclamă

Dacă ați observat că aveți nevoie de mai mult de 9 ore de somn pentru a vă simți odihnit, poate fi un semn că suferiți de o problemă de sănătate.

Mai ales dacă ai adormit în locuri imprevizibile și în momente imprevizibile. De aceea, este esențial să te uiți puțin mai profund în cauza problemei tale de somn excesiv. În cele mai multe cazuri, somnul excesiv este trecut cu vederea. Deoarece majoritatea cred că se datorează orelor lungi de lucru. Dar neacordarea atenției acestui lucru poate duce la ignorarea adevăratei probleme, care poate avea unele efecte secundare rele.

S-ar putea să suferi de hipersomnie

Efectele secundare ale somnului excesiv. Este prea mult somn dăunător?
Social media

Opusul insomniei, hipersomnia, este o afecțiune cunoscută pentru durata crescută a somnului în timpul nopții sau al zilei. De fapt, suferind de această afecțiune poate însemna și că experimentați somnolență în timpul zilei. În acest caz, este posibil să puteți adormi atunci când conduceți sau sunteți la serviciu. Chiar și atunci când dormi mai mult decât cantitatea recomandată, cel mai probabil te vei simți obosit și epuizat.

Unele simptome ale hipersomniei includ senzația de somnolență și oboseală în timpul zilei. Faptul că este greu să te trezești dimineața și senzația că somnul în timpul zilei nu ajută deloc. Toate acestea pot duce la anxietate, neliniște, ne gândire corect (gândire mai lentă). Sau dureri de cap și lipsa poftei de mâncare.

Această afecțiune afectează aproximativ 2% dintre oamenii din întreaga lume. Dacă te trezești adesea să te trezești în miezul nopții sau nici măcar nu-ți amintești când te-ai trezit în timpul nopții, s-ar putea să suferi de această afecțiune. De obicei începe în copilărie. Cu toate acestea, dacă nu v-ați simțit niciodată atât de obosit ca la vârsta adultă, este recomandabil să vă adresați medicului dumneavoastră. Pentru a vedea ce poate fi cauza acestei afecțiuni și pentru a vă restabili sănătatea.

Înainte de a vă vizita medicul, este recomandat să vă faceți propriile controale pentru a fi pregătit pentru programare. Puteți ține evidența tiparelor dvs. de somn într-un jurnal. Când adormi, când vă treziți etc. În acest fel, va fi mai ușor pentru medicul dumneavoastră să obțină detaliile specifice de care au nevoie.

Depresie

În timp ce unii adulți se confruntă cu insomnia ca un semn de depresie, există un procent de adulți, precum și copii și adolescenți, care suferă de somn excesiv din cauza acestei afecțiuni. Dacă neglijezi sau nu știi că suferi de depresie, somnul excesiv poate fi un semn pe care nu ar trebui să-l ignori.

Depresia este o problemă serioasă, iar somnul excesiv poate fi un indicator. De obicei, se poate întâmpla în timpul adolescenței, în timp ce persoanele în vârstă se confruntă cu mai multă insomnie.

Cu toate acestea, atunci când persoanele în vârstă se confruntă cu un somn excesiv constant, este posibil ca acestea să fie deprimate și ar putea avea nevoie să fie tratate medical. Nu numai asta, dar în mare parte femeile dorm mai mult și se simt foarte obosite în timpul zilei când sunt deprimate. Este important să căutați tratament medical, cum ar fi administrarea de antidepresive, pentru a trata această afecțiune.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro