Reclamă
Reclamă

Fostul ministru al Sportului, Eduard Novak, a anunțat miercuri seară, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că a fost selectat să reprezinte România la probele de ciclism la Jocurile Paralimpice de la Paris. Va fi a șasea participare a sa la Olimpiadă.

„Un anunţ pe care de-abia aşteptam să-l împărtăşesc cu voi: ieri, Federaţia Română de Ciclism a confirmat oficial am fost selectat pentru a șasea oară să reprezint România la Jocurile Paralimpice din august! Este o onoare şi o bucurie că pot să-mi reprezint din nou ţara, că pot practica sportul pe care îl iubesc la nivel de performanţă şi că în continuare îmi pot depăşi limitele. Mai multe detalii despre această poveste vă las în clipul pe care vă invit să-l urmăriţi şi să-mi spuneţi impresiile voastre. Eu pot spune doar că, în august, la Jocuri, o să dau tot ce am mai bun pentru un rezultat onorabil. Hai, România!”, a scris Novak în pagina sa de Facebook, unde a postat şi un clip video.

Eduard Novak a fost ministrul Sportului din decembrie 2020, în mandatele premierilor Florin Cîțu și Nicolae Ciucă. La rotativa premierilor din iunie 2022, UDMR a ieșit de la guvernare, iar ministerul Sportului a fost transformat în Agenția Națională pentru Sport, condusă de Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj.

Reclamă

Novak s-a născut la 28 iulie 1976, la Miercurea Ciuc. În 1996, pe când practica patinajul viteză, a suferit un accident de mașină în urma căruia i-a fost amputat piciorul drept.

Eduard Novak este singurul campion paralimpic din istoria României. La Jocurile Paralimpice de la Londra, din 2012, a câștigat medalia de aur în proba de urmărire pe pistă și pe cea de argint în proba de contratimp pe șosea. La ediția de la Beijing, din 2008, a cucerit medalia de argint în proba de contratimp pe șosea. În 2021, la Tokyo, unde a înregistrat a cincea participare la Jocurile Paralimpice, Novak a cucerit medalia de argint în proba de urmărire individuală 4.000 m. El a mai concurat la contratimp 1.000 de metri (locul 11), contratimp pe șosea (locul 8) și la ciclism pe șosea, probă pe care nu a reușit să o ducă la capăt.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro