Reclamă

Ediția a 34-a a Festivalului Național de Teatru (FNT) se desfășoară între 18 și 27 octombrie, punând accent pe tema „Dramaturgiile Posibilului”, potrivit unei informări de pe news.ro. În total, 31 de spectacole din România și cinci producții internaționale au fost selectate pentru acest eveniment cultural.

Echipa de curatori, formată din Mihaela Michailov, Călin Ciobotari și Ionuț Sociu, a vizionat peste 250 de spectacole provenind din diverse țări, inclusiv România, Republica Moldova și mai multe state europene. „Conceptul actualei ediții, axat pe formula «dramaturgiile posibilului», ne-a furnizat unul dintre criteriile majore de raportare la spectacolele vizionate”, au declarat aceștia.

Festivalul va debuta cu spectacolul-concert al Cári Tibor & Folktronica Orchestra, la sala Studio a Teatrului Național „I.L. Caragiale”, programat pentru ora 20.30. Printre piesele remarcabile aflate pe lista selecționată se numără: „Antologia dispariției”, în regia lui Radu Afrim, „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare, regizată de Andrei Șerban, și „Hedda Gabler” de Henrik Ibsen, în regia lui Thomas Ostermeier.

În cadrul acestui festival, FNT colaborează cu Centrul Național al Dansului București, onorând-o pe artista Miriam Răducanu cu o serie de evenimente, la celebrarea centenarului nașterii acesteia, pe 17 octombrie. Festivalul oferă de asemenea publicului o oportunitate de a participa la spectacole-lectură, cu intrare liberă, care propun texte variate din Germania, Spania, Portugalia și România. Regia acestor spectacole este semnată de tineri regizori sub coordonarea lui Bobi Pricop, însoțite de dialoguri cu publicul și invitați speciali.

„FNT educațional”, alt modul important al evenimentului, include spectacole dedicate tinerilor, susținute în format de matineu. De asemenea, festivalul este dedicat promovării schimbului creativ, prezentând spectacolul „Domnișoara Iulia” de August Strindberg, regizat de Luminița Țîcu, din Republica Moldova.

Evenimentul, organizat de Asociația UNITER, sub egida Ministerului Culturii, include și dezbateri, ateliere și lansări de carte, creând un spațiu divers și inovativ pentru iubitorii de teatru.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro