Reclamă

În momentul în care v-ați confruntat cu prețul ridicat al combustibilului, ați decis să reacționați. Ați găsit cea mai apropiată și mai ieftină benzinărie. V-ați dat seama că trebuie să vă schimbați unele dintre obiceiurile de condus și de călătorie și ați mers chiar până la a reduce alte cheltuieli. Pare incredibil, dar mai aveți încă nișe de cercetat pentru a economisi mai mult la costurile de combustibil.

Din fericire, există câteva sfaturi care vă pot ajuta să economisiți ceva bani la umplerea rezervorului. Reducerea costurilor poate fi mică, dar atunci când trebuie să strângeți cureaua, poate merita.

Care sunt câteva sfaturi pentru a economisi bani pe combustibil?

Dacă vreți să faceți plinul de combustibil, iată câteva sfaturi care vă vor economisi câțiva euro prețioși într-un buget foarte strâns! Este un lucru pe care îl poți lua ca atare.

Modificați ziua din săptămână pentru a face plinul de carburant

Sursa: Social media

Benzinăriile sunt de obicei mai aglomerate în timpul săptămânii. Luni, nu numai că prețurile se schimbă doar după-amiaza, în funcție de prețul materialului și de deciziile distribuitorilor, dar nu sunt mulți clienți.

Prevederea timpului de aprovizionare cu combustibil

Cândva se zvonea că diminețile sunt mai bune pentru un combustibil mai ieftin, deoarece distribuția este mai ușoară. Cu toate acestea, chiar specialiștii îi sfătuiesc pe șoferi să facă plinul dimineața, înainte de a pleca la serviciu, și nu seara.

Făcând plinul dimineața, când temperaturile sunt scăzute, litrul de combustibil este cel puțin echivalent cu un litru. Acest lucru nu se întâmplă după-amiaza sau seara, când este mai cald, în special vara.

Pe timp de noapte, temperaturile exterioare scad, chiar și la nivelul solului. Acest lucru înseamnă că combustibilul este mai rece noaptea, dar și dimineața. Combustibilul rămâne dens, iar pistolul furnizează cantitatea normală de combustibil.

În schimb, în timpul după-amiezii, combustibilul va avea tendința de a se încălzi și, prin urmare, se va evapora mai ușor.

Umpleți rezervorul când sunteți la jumătatea lui

Poate vă întrebați ce rost are să vă umpleți când sunteți încă pe jumătate plin. Realitatea este că, cu cât rezervorul este mai plin, cu atât mai puțin aer este stocat. Riscul de evaporare a benzinei sau a motorinei este minim.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro