Reclamă

Criza de curent electric a afectat majoritatea statelor europene, nu doar România. Este o problemă de proporții care se răspândește treptat în mai multe țări, iar una dintre ele a luat deja măsuri drastice în această privință. Patronii marilor companii, cu precădere, cei ai băncilor, au oferit angajaților pături pentru a nu tremura de frig.

(CITEȘTE ȘI: Vrei facturi mai mici la curent? Iată cum poți reduce consumul de energie electrică. Sfaturi de aur)

Danemarca a limitat căldura

Deși pare greu de crezut, acest stat a impus restricții majore la energie electrică. Danemarca a redus căldura la 19 grade Celsius în toate clădirile publice, motiv pentru care, patronii au căutat o alternativă pentru ca angajații să nu înghețe la muncă. Aceștia le-au oferit pături pentru ca oamenii să poată munci în condiții optime, potrivit Bloomerg.

În acest moment, este o situație de criză care afectează în masă mii de persoane și mai multe state din Europa. Astfel, conducerea este nevoită să ia cele mai dure măsuri.

Mii de angajați au primit deja pături, geci și cămăși pentru a nu tremura de frig în timpul orelor de lucru. Acest lucru a venit în urma impunerii limitării de căldură la 19 grade Celsius pentru toate clădirile publice.

Economie majoră de energie electrică într-un stat european. Angajații primesc pături pentru a se încălzi
Gettyimages

Schimbarea nu s-a oprit aici în cazul consumului de curent electric. Și nemții au fost afectați de această criză economică. Din cauza temerii de a nu rămâne fără căldură, cetățenii din Germania au renunțat la centrala termică în favoarea sobei și a lemnelor. Pe de altă parte, din cauza cererii crescute, prețul lemnelor aproape că s-a dublat.

Nici în Polonia situația nu este mai roz. Oamenii au făcut cozi imense în fața minelor pentru a-și face rezerve de cărbune pentru perioada următoare, respectiv pentru întregul sezon de iarnă.

Deocamdată, în România nu s-au impus restricții de curent electric. Însă conducerea a făcut de nenumărate ori apel la cetățeni pentru a reduce consumul de energie din propria inițiativă. Astfel încât, să nu fim puși în fața faptului împlinit și de a rămâne fără curent în anumite intervale orare.


Reclamă

Share.

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro