În 2020 românii sunt încurajaţi să “fie în ţară la fel ca afară” şi să predea deşeurile de echipamente electrice şi electronice în mod responsabil.

Primăria Municipiului Braşov se alătură campaniei naţionale de informare “Fii la tine-n ţară la fel ca afară” organizată de ECOTIC în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor care are scopul de a contribui la conştientizarea publicului românesc în privinţa comportamentului corect faţă de un tip de deşeuri: DEEE – deşeuri de echipamente electrice şi electronice. Lansată pe 14 ianuarie, campania va dura trei luni, va include un spot video şi va fi promovată atât pe media tradiţională, TV, cât şi pe YouTube şi reţele de socializare. Detalii despre campanie pe fiiintara.ecotic.ro

Începând cu 1 februarie, Primăria Municipiului Braşov şi ECOTIC îndeamnă braşovenii să predea corect spre reciclare deşeurile de echipamente electrice şi electronice la Centrul de colectare Eco Civica Center din Str. Carpaţilor nr. 60, unit 71, Metrom, de luni până vineri între 9:00 si 17:00. Totodată, DEEE-urile mari şi voluminoase vor fi preluate de la domiciliu sau de la sediul firmei în mod gratuit, apelând numerele de telefon 0742 400 404 / 0756 200 201 (de luni până duminică, între orele 9.00 – 18.00), de către Eco Civica Center, partener ECOTIC.

“Salutăm şi sprijinim campania naţională de informare a ECOTIC “Fii la tine-n ţară la fel ca afară” cu privire la predarea corectă a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice. Colectarea separată a deşeurilor reciclabile stă la baza prevenirii risipei resurselor naturale şi a economiei circulare, motiv pentru care încurajăm toţi locuitorii Braşovului să predea electronicele uzate în mod responsabil, şi astfel, să protejeze mediul”, a declarat primarul George Scripcaru.

Studiul ECOTIC “Cuantificarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice generate în România, situaţie comparativă 2019 vs 2015” relevă faptul că în România sunt generate 5,5 kg DEEE pe cap de locuitor, în medie, pe an. Din acestea doar 3 kg ajung să fie colectate corespunzător la magazine, puncte de colectare sau în campanii şi ajung în fluxul de tratare şi reciclare. În timp ce 2,5 kg ajung la groapa de gunoi sau în fluxuri de fier vechi, ducând la o poluare gravă şi ireversibilă a mediului.

Prin intermediul campaniei “Fii la tine-n ţară la fel ca afară”, ECOTIC îşi propune să promoveze bunele practici din statele Uniunii Europene şi să informeze publicul românesc asupra soluţiilor de colectare separată a deşeurilor electrice şi electronice ce stau la îndemâna tuturor: magazinele de electronice şi electrocasnice, punctele de colectare municipale şi campaniile pe care ECOTIC le desfăşoară în mod regulat, în mediul urban şi rural.

Acest serviciu de colectare de la domiciliu face parte din soluţiile pe care ECOTIC le pune la dispoziţia cetăţenilor din mediul urban şi rural în ceea ce priveşte colectarea separată.