Reclamă
Reclamă

Un echipaj de Ambulanță din Galați a fost blocat de paznicul unui cimitir, fiind obligat să plătească o taxă de 6 lei pentru a părăsi incinta, în timp ce transporta un pacient în stare critică. Incidentul a avut loc miercuri, la prânz, când temperatura în oraș depășea 35 de grade Celsius.

Ambulanța fusese chemată pentru a ajuta un bărbat de 59 de ani care se simțise rău în timpul unei înmormântări. Echipajul a ajuns rapid, a acordat primul ajutor și a hotărât că bărbatul trebuie dus de urgență la spital.

În momentul în care echipajul a încercat să iasă din cimitir, paznicul a refuzat să ridice bariera, insistând pe plata taxei de acces de 6 lei. Chiar dacă echipajul a explicat situația urgentă, paznicul a rămas ferm pe poziții. După aproximativ 3 minute de negocieri, o rudă a pacientului a plătit taxa, permițând ambulanței să plece.

Reclamă

Soția pacientului a declarat că întreaga situație este „o bătaie de joc”. De asemenea, medicii subliniază că în astfel de cazuri, fiecare minut este esențial pentru salvarea vieții pacientului.

Reprezentanții cimitirului din Galați au explicat că incidentul a fost cauzat de excesul de zel al paznicului, care nu a făcut excepție pentru ambulanță. Conducerea cimitirului a deschis o anchetă și a promis că vor fi luate măsuri împotriva angajatului responsabil.

Comunicatul oficial al cimitirului subliniază că paznicul ar fi trebuit să permită ambulanței să iasă fără întârziere, având în vedere natura misiunii.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro