Reclamă
Reclamă

În ziua unui meci important pentru echipa națională de fotbal a României, românii au oferit o altă „echipă” selecționerului Edi Iordănescu: una alcătuită din politicieni. Microbiștii, cunoscuți pentru umorul lor, au început să își imagineze cum ar arăta o astfel de echipă pe teren.

„Ciolacu îl băgăm la Buzău. Gloria Buzău. A avut echipa lui: Gloria Buzău”, a spus unul dintre ei, sugerând că președintele PSD ar putea juca pe postul de portar acolo unde a deținut o echipă de fotbal.

Alții au avut păreri diferite. „Vârf de atac? Nu e bun nici de copil de mingi”, a adăugat un alt fan.

Reclamă

În aceeași notă de umor, Diana Șoșoacă a fost propusă pentru rolul de atacant: „E mai bătăioasă, așa. Aia imediat ar lua roșu… De la fault! Sau se ceartă cu arbitru.”

Desigur, Șoșoacă nu putea să fie omisă complet, astfel cineva a propus: „Doamna Șoșoacă să fie arbitru de centru.”

Nici premierul Nicolae Ciucă nu a fost lăsat pe dinafară, fiind plasat în poartă. Iar liderul AUR, George Simion, a fost văzut drept șeful galeriei, „că țipă tare”.

Un suporter mai atent a intervenit: „Președintele partidului UDMR ca fundaș. El este un om care întotdeauna a fost peste tot.”

Referindu-se la USR, un alt fan a afirmat: „La USR… cam nu văd pe nimeni, că sunt oameni care caută să cumpere meciurile, pe altă parte să le vândă. Nu merge!”

La capitolul antrenor, fostul președinte Traian Băsescu a fost un nume popular. „Antrenor, pe Băsescu”, a spus cineva. „Îmi place mie de el.”

Pozițiile s-au completat una câte una, iar Klaus Iohannis a fost propus ca maseor, „căpitan” și multe altele: „Căpitan l-ai pune pe Iohannis, dracu, că-i șeful statului. Merită și el să fie căpitan.”

„Pe domnul Rafila… Păi sigur că da. El ar fi în stare”, s-a spus despre posibilul maseor.

În final, concluzia generală a fost: „Mai buni ca fotbaliști, decât politică. Cu politica sunt la pământ.”

Acest joc de imaginație demonstrează ironia românilor față de clasa politică, folosind sportul rege pentru a descreți frunțile și a face haz de necaz.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro