Reclamă
Reclamă

Echipa de negociere a PNL s-a retras miercuri seară de la întâlnirea cu PSD de la Palatul Victoria, unde Coaliția trebuia să decidă în privința datei alegerilor prezidențiale de anul acesta și a modului de participare – separat sau în alianță.

Elena Crângașu, jurnalist Digi24, a declarat: „Au plecat liberalii de la Palatul Victoria la mai puțin de 3 ore de la începutul ședinței Coaliției în care trebuiau să tranșeze subiectul prezidențialelor, calendarul și dacă vor merge cu candidați separați sau un candidat comun pentru Cotroceni.”

Discuțiile s-au încheiat fără o decizie, conform informațiilor disponibile. Urmează să mai aibă loc alte întâlniri pentru a ajunge la un consens, deoarece, potrivit surselor, nicio parte nu a renunțat la poziția anterioară. PNL și-ar dori ca alegerile prezidențiale să aibă loc la finalul anului, în noiembrie, în timp ce Marcel Ciolacu preferă ca acestea să se desfășoare în septembrie.

Reclamă

Liderii Coaliției au afirmat că o decizie finală trebuie luată săptămâna aceasta. Nu au foarte mult timp la dispoziție pentru a hotărî. Elena Crângașu a menționat: „Vedem mâine dacă ne vor oferi declarații și unde s-a produs acest blocaj. Nu știm dacă mâine vor continua negocierile, însă au fost foarte conciși că vor trebui să ia o decizie în această săptămână sau până la mijlocul săptămânii viitoare, întrucât nu mai este foarte mult timp la dispoziție și, dacă rămân alegerile în septembrie, mai este puțin și ar urma să înceapă și campania electorală. Ar trebui de asemenea pregătită și hotărârea pentru data alegerilor și întreg procesul.”

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro