Săptămâna aceasta a început cu un moment unic în an, și anume echinocțiul de primăvară.

Acesta începe astăzi, la ora 23:24. Este o zi în care și ziua și noaptea vor fi egale ca și durată, iar Planeta se află cel mai aproape de soare. Începând de mâine, durata zilei va crește, în timp ce durata nopții va scădea. 

Echinocțiul de primăvară este un eveniment important în anul astronomic, care are o mare semnificație spirituală. Acest eveniment unic în an semnifică începutul primăverii astronomice, iar momentul are o încărcătură emoțională semnificativă pentru oameni. 

A început echinocțiul de primăvară 2023

Primăvara astronomică începe odată cu echinocțiul de primăvară și este un moment unic în care ziua și noaptea au aceeași durată. Acest fenomen are loc în fiecare an și marchează începutul sezonului de primăvară în emisfera nordică a Pământului, în timp ce în emisfera sudică este echinocțiul de toamnă. Echinocțiul de primăvară are loc în mod obișnuit în jurul datei de 20-21 martie, iar acesta este un eveniment așteptat cu entuziasm de multe culturi din întreaga lume. 

Echinocțiul de primăvară 2023 | Singurul moment din an în care ziua este egală cu noaptea
Pixabay

Odată cu începerea primăverii astronomice, oamenii se pregătesc pentru un nou început. În această zi, se sărbătoresc noi începuturi și se celebrează natura și viața. Evenimentul este asociat cu o serie de tradiții și obiceiuri, cum ar fi curățarea casei sau a grădinii, plantarea semințelor și aprinderea focurilor de primăvară. 

Încărcătură spirituală semnificativă

De asemenea, acest eveniment are o încărcătură spirituală semnificativă pentru mulți oameni, deoarece acesta simbolizează echilibrul și armonia. În această zi, ziua și noaptea sunt echilibrate, iar acest eveniment simbolizează o perioadă de tranziție și echilibrare între întuneric și lumină, între moarte și viață. 

Echinocțiul de primăvară este de asemenea asociat cu schimbările în natură, deoarece acesta marchează începutul sezonului de primăvară. În această perioadă, copacii încep să înflorească, iar natura începe să se trezească din somnul iernii.