Rețetele cu cartofi din cultură nouă sunt întotdeauna simple. Savoarea inegalabilă a legumei proaspete nu are nevoie de foarte multe arome în jur. Gustul acestora însă poate fi potențat de verdețuri. Pentru iubitorii de proteină animală însă, se pot face combinațîi variate. Pentru că sunt extrem de fragezi, în general cartofii noi se prepară la cuptor, sau pur și simplu fierți. Pentru o delicioasă rețeta de cartofi la cuptor cu mărar și bacon vei avea nevoie de: 600 gr cartofi noi, o legătură de mărar, 10-12 felii de bacon, un cub de unt, sare, piper roșu.
Dacă nu ați mai gătit până acum cartofii noi este important de menționat că de cele mai multe ori aceștia se gătesc în coajă.Astfel, începeți prin a spală cartofii în două sau chiar trei ape. aveți grijă să îndepărtați posibilele particule de pământ/nisip în cazul în care există. Tocați mărunt mărarul și întindeți feliile de feliile de bacon. Presărați cartofii cu sare, piper, și începeți să îi tăvăliți prin mărar. Următorul pas este să înveliți rând pe rând în feliile de bacon subțire. Dacă o parte dintre cartofi sunt prea mici, pur și simplu secționați felia de bacon și continuați procedura până la ultimul cartof. Ungeti o tavă cu unt și așezați-i rând pe rând astfel încât să rămână și baconul bine fixați. Potriviți cuptorul la 170 de grade. Cartofii se țin la cuptor pentru maximum 25 de minute. Atenție!Fiind extrem de moi aceștia vor avea timpul d ecoacere mult mai rapid față de cartofii din recolta precedentă. Se pot servi cu mujdei de usturoi sau simpli, după preferință!