Ministrul Muncii este de părere că una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă instituţiile din România este administrarea şi înregistrarea bazelor de date. Violeta Alexandru a anunţat că începând de astăzi, Agenţiile Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială au acces la Revisal. Vestea nu a venit cu mare bucurie pentru toată lumea. Aceasta a declarat că ştie că vor exista mari probleme în înregistrarea şi utilizarea Revisalului, înă este o procedură care a fost înaintată şi nu mai poate fi anulată, mai ales că, după cum consideră ea, procedura este una de viitor şi spre binele tuturor românilor.

,,Agențiile Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS), cele care efectuează plata beneficiilor sociale, au intrat în Revisal și văd informația necesară pentru ca serviciile oferite să nu mai pună oamenii pe drumuri respectiv să fie livrate mai repede. Mămicile care erau puse pe drumuri după nașterea copilului pentru obținerea alocației sau a indemnizației de creștere copil, cele care depuneau actele pentru revenirea la serviciu după perioada de creștere copil, ca să ofer doar un exemplu, să fie convinse că această echipă guvernamentală este determinată să schimbe lucrurile în bine. Toate serviciile oferite de AJPISuri, pentru care aveau nevoie de date cu privire la contractele de muncă încheiate/în vigoare, se vor derula mai ușor. Urmează simplificarea procedurilor!

Reclamă

AJPIS a reușit să acceseze Revisal! AJPIS a reușit să acceseze Revisal! Îmi vine să spun încontinuu! După toată această perioadă, am ieșit la lumină aici!

Sunt conștientă că vor veni tot felul de detalii tehnice, peste sutele deja gestionate de la primul ”Nu se poate” până acum. Le vom lua unul câte unul. Înapoi lucrurile nu mai pot da!

Mai departe …. Venim cu informații despre ANOFM și Casele de Pensii.

Nu există ”Nu se poate”! Se poate!”, este mesajul ministrului.

Cum vede Violeta Alexandru Revisalul

”Ştiu bine lecţia în administraţie. Când simţi că sistemul se opune, cu atât mai strict verifici constant să se întâmple lucrurile. Altfel, se uită aşa uşor şi lucrurile rămân cum au fost. Când ţi se spune că totul este rezolvat, verifici încă o dată. Prin acces total în Revisal, serviciile oferite de Ministerul Muncii pot fi mult simplificate, iar timpul de aşteptare până la soluţionarea problemei, mai redus. Din februarie discutăm şi despre soluţii prin care să uşurăm întrarea în piaţa muncii a celor care nu au nevoie de condică de prezenţă sau de decizie pentru stabilirea traseului de la serviciu acasă pentru a fi eficienţi. Lumea se schimbă, Şi administraţia trebuie să ţină pasul”, a mai scris ministrul Muncii.