Dumitru Buzatu, unul dintre cei mai vechi membri ai PSD, a primit o nouă lovitură. După ce a fost prins în flagrant că lua mită, și-a pierdut și poziția pe care o avea de zeci de ani. 

Fostul baron PSD a rămas fără funcție în Consiliul Județean

Dumitru Buzatu, al cărui nume a fost în centru unui scandal monstru în ultimele zile, a fost demis din funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui. Prefectul judeţului, Daniel Onofrei, a semnat, marţi, 26 septembrie,  ordinul de suspendare din funcţie a acestuia.

Prefectul a făcut acest gest după ce Tribunalul Vaslui a transmis că Buzatu va fi arestat preventiv pentru 30 de zile.

Sper să fie ultimul de genul acesta pe care îl semnăm, pentru că nu-şi doreşte nimeni să se întâmple astfel de lucruri. E o pată pe obrazul judeţului nostru, dar de fiecare dată când va trebui, vom face acest lucru fără niciun fel de procese de conştiinţă., a declarat Onofrei.

Fostul președințe CJ Vaslui a contestat deja măsura de arest preventiv, așa că decizia finală va aparține Curții de Apel. Până atunci însă, acesta va rămâne în custodia autorităților.

Buzatu spune că banii pe care i-a primit ca mită erau, de fapt, un împrumut

Arestarea preventivă a lui Dumitru Buzatu vine după ce a fost prins în timp ce lua mită 1,25 milioane de lei de la un om de afaceri. Banii urmau să-i asigure acestuia deblocarea unei plăți către o societate care efectua lucrări la drumul strategic Bârlad – Laza – Codăeşti.

În fața magistraților, fostul baron PSD susține încă că nu ar fi vorba despre mită, ci despre un împrumut. I-ar fi cerut lui Savin Emil suma de 125.000 de mii de lei, pe care trebuia să-i primească în ziua în care a fost prins în flagrant. Buzatu spune că nu știa că în geanta pe care a ridicat-o de la afacerist erau 1,25 milioane de lei.