Veste importantă pentru români. Guvernul a confirmat că salariile celor care sunt plătiți cu minimul pe economie se vor majora în acest an. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a spus clar ce sume în plus vor primii oamenii.

E oficial: crește salariul minim în România de la 1 octombrie 2023

Românii care sunt plătiți cu minimul pe economie au parte în acest an de o mare bucurie. Guvernul a anunțat că se discută serios despre majorarea venitului lor în săptămânile ce urmează. Marcel Boloș a confirmat că coaliția a căzut de acord asupra acestei majorări, care cel mai probabil va fi introdusă de la 1 octombrie 2023.

Mai exact, salariul minim de 3.000 de lei net, va crește la 3.300 de lei.

Deciziile pe care le avem într-adevăr la coaliţia de guvernare sunt cele legate de salariul minim şi creşterea acestuia care a fost agreată, în principiu, în coaliţia de guvernare. În discuţii a fost data de 1 octombrie şi a fost discuţia pe 3.300 lei., a anunțat ministrul la Antena 3.

Există însă un detaliu asupra căruia cei de la putere nu s-au decis. Dacă cei 200 de lei în plus vor fi sau nu impozitați în continuare. Ministrul a explicat că Guvernul și-a asumat că suma va fi dedusă din impozitul pe venit pe o perioadă de un an.

Ce se întâmplă cu salariul minim de la 1 ianuarie 2024

O altă creștere a salariului minim este cea de la 1 ianuarie 2024. Atunci, România ar trebui să se supună și deciziei UE prin care salariul minim trebuie să fie unul la nivel european. Însă Guvernul nu a anunțat încă care ar putea fi valoarea acestuia.

În spațiul public, s-a vehiculat că ar fi vorba despre 3.700 de lei, ceea ce reprezintă jumătate din salariul minim în România în acest moment.

Nu, nu s-a discutat acest lucru şi nu s-a definitivat în coaliţie. a transmis ministrul Marcel Boloș pentru aceeași sursă.