Apar modificări importante pentru șoferii din România.

Ministerul de Interne pregătește un set de noi reguli prin care-și propune să sporească siguranța în trafic. Țara noastră este fruntașă în Europa la accidente rutiere, iar numărul incidentelor în care sunt implicați șoferi băuți sau drogați a crescut alarmant.

E jale pentru șoferi: crește punctul de amendă în cazul acestor abateri

Tragedia din 2 Mai, în urma căreia doi tineri și-au pierdut viața după ce au fost loviți de un tânăr drogat a tras un semnal de alarmă la nivelul instituțiilor statului.

După valul de demiteri din cadrul Poliției, Ministerul de Interne a anunțat că pregătește și modificări în ceea ce privește regulile pe care conducătorii auto trebuie să le respecte.

Scopul acestor schimbări este să sporească siguranța rutieră, un capitol la care România este pe ultimul loc în rândul celorlalte state membre ale Uniunii Europene.

O primă măsură este faptul că amenzile pentru anumite abateri vor fi majorate. Este vorba despre șoferii care sunt prinși că s-au urcat sub influența alcoolului sau a substanețelor interzise la volan. În acest caz, punctul de amendă crește de la 145 la 165 de lei.

În plus, se înăspresc pedepsele pentru cei care conduc în stare de ebrietate sau drogați. Dacă vor fi prinși de mai multe ori de polițiști în acest fel, pe lângă suspendarea permisului de conducere, în cazul în care nu există victime, se poate confisca chiar și vehiculul.

O altă măsură ar fi faptul că șoferii drogați sau beți implicați în accidente nu vor mai putea să scape de închisoare.

Ce alte măsuri pentru combaterea consumului de droguri mai are în plan MAI

De asemenea, sunt mai dure și pedepsele pentru cei de la care românii cumpără stupefiante. În cazul traficanților de droguri, aceștia nu vor mai putea obține sub nicio formă pedepse cu suspendare. De asemenea,  reducerea pedepselor se va obține mult mai greu.

O altă schimbare importantă este va avea loc și în rândul polițiștilor. Aceștia ar urma să fie testați pentru substanțe interzise când sunt în băncile Academiilor. Iar ulterior, când își ocupă posturile, vor fi testați anual pentru stupefiante.