Rusia va anexa oficial regiunile ocupate din Ucraina, mâine.

Vladimir Putin va semna mâine un decret de anexare a patru regiuni ocupate din Ucraina, a anunțat Kremlinul.

Agenția de știri de stat rusă Tass îl citează pe purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, spunând că ceremonia semnării acordurilor cu Federația Rusă va avea loc vineri, la ora 15:00, ora Moscovei.

Președintele rus va organiza o ceremonie de semnare la Kremlin, după care este așteptat să țină un discurs important și să se întâlnească cu administratorii numiți de Moscova ai regiunilor ucrainene, a spus Peskov.

Acordurile vor fi semnate „cu toate cele patru teritorii care au organizat referendumuri și au făcut cereri corespunzătoare părții ruse”, a mai spus Peskov.

Rusia va anexa patru teritorii ale Ucrainei

Sursa: Social media

Suprafața totală care urmează să devină parte de facto a Rusiei se ridică la aproximativ 15% din Ucraina și include aproximativ patru milioane de oameni. Așa-numitele referendumuri din regiunile ocupate ale Ucrainei au fost denunțate de Occident ca fiind ilegale și ilegitime.

În urma ceremoniilor de semnare de la Kremlin, Putin va ține un discurs important și se va întâlni cu administratorii din regiunile ucrainene numiți de Moscova, a spus Kremlinul.

Anunțul Kremlinului că Rusia va anexa oficial încă patru zone ale Ucrainei vine după așa-numitele referendumuri din acele regiuni ocupate care au fost deja denunțate de Kiev și vest.

Odată anexată, conducerea Rusiei a declarat că va considera atacurile asupra zonelor controlate de ruși un atac direct asupra Rusiei .

Anunțând săptămâna trecută așa-numitele referendumuri din regiunile Donețk, Lugansk, Zaporizhzhia și Herson din Ucraina, Vladimir Putin a amenințat că va răspunde cu arme nucleare dacă securitatea națională a Rusiei este amenințată.

Referendumul fals de patru zile în regiunile ocupate de Rusia s-a încheiat marți și, după cum era prezis, rezultatele raportate de presa de stat rusă au arătat un sprijin covârșitor pentru aderarea Rusiei.

Locuitorii care au evadat în zonele deținute de Ucrainean în ultimele zile au povestit că oamenii au fost forțați să marcheze buletinele de vot în stradă sub amenințarea armei. Imaginile de pe rețelele de socializare arată oficiali instalați din Rusia luând urne din casă în casă cu bărbați înarmați.

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.