Autoritățile din România au făcut un anunț nu foarte bun. Cazurile de pacienți infectați cu coronavirus aproape că s-au dublat

Vești proaste pentru români. Când nimeni nu mai spera să reapară cazurile de COVID-19, cele raportate în ultima săptămână s-au dublat. Potrivit informațiilor oferite de autoritățile competente, în ultima săptămână au fost raportate 13 cazuri de deces. Doar 3 dintre pacienți erau vaccinați. 

Ministerul Sănătății a anunțat luni, 27 iunie 2022, că mai multe cazuri de COVID au fost raportatea, aproximativ 4.000 de noi îmbolnăviri. De asemenea, au mai fost confirmate alte 13 decese. Dintre toate persoanele internate, 78 de pacienți nu au împlinit vârsta de 18 ani.

Noi cazuri de îmbolnăviri au fost raportate. Iată care sunt statisticile

pixabay

Pe teritoriul țării noastre 3.974 de noi cazuri au fost raportate în perioada 20-26 iunie 2022. Un număr de 2.547 de noi cazuri care au fost raportate sunt ale unor persoane reinfectate. Ei au fost testați pozitiv, după mai mult de 90 de zile după prima infectare.

În România au fost înregistrate până în prezent 2.919.461 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Incidența care a fost înregistrată la 14 zile este de 0,18.
Pe lângă noile cazuri confirmate, după ce au fost testați mai mulți pacienți deja confirmați pozitivi, alte 262 de pacienți au fost reconfirmați pozitv. Iată ce informații au mai transmis autoritățile competente.

INSP a raportat 13 decese în ultima săptămână

pixabay

Potrivit informațiilor oferite de INSP, în ultima săptămână au fost raportate de către autorități 13 decese. 7 au fost bărbați și 6 au fost femei.

Un deces a fost raportat pentru persoane din categoria de vârstă 40-49, unul pentru categoria de vârstă 50-59, un altul pentru categoria de vârstă 60-69.

Alte 4 decese au fost înregistrate pentru categoria de vârstă de 70-79 și alte 5 decese la categoria de vârstă de peste 80 de ani.

pixabay

În instituțiile sanitare, persoanele internate pentru infectarea cu coronavirus sunt de peste 638. La secțiile ATI sunt internate 58 de persoane. Dintre acestea, doar 41 sunt nevaccinați.

Din numărul persoanelor internate, 78 de pacienți sunt minori. Unul dintre ei este internat la ATI, iar restul la secțiile speciale.

 

Distribuie

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!