Drumul de acces către Mănăstirea Prislop devenea neicapator de luni până duminică, iar miile de pelerini nu conteneau să ajungă în față mormântului Sfântului Ardealului pentru a se ruga și a cere ajutor în necazuri.

Chiar dacă oamenii mergeau spre închinare pe rând, în liniște și respectând anumite regulile de ordin interior ale mănăstirii, totuși aglomerarea făcea că distanțarea socială să nu fie întocmai posibilă.

Acesta este și motivul pentru care acum la locul sfânt care atrage pelerini din întreagă țară dar și de peste hotare, au ajuns doar rugăciunile celor care au nevoie de ajutor.

Cel mai probabil după ridicarea măsurilor restrictive, oamenii se vor putea întoarce pentru a se închină la mrmantul părintelui, însă conform legislației în vigoare totul se va desfășura după niște reguli clare de distanțare.

Personalitate marcantă a bisericii ortodoxe române, părintele Arsenie Boca a avut o viață dedicată întru totul slujirii lui Dumnezeu.De asemenea, ”Sfântul Ardealului” așa cum este denumit de către pelerini a fost și un bun duhovnic pentru mii de români.

Regimul comunist l-a pedepsit însă asupru e cel care atrăgea încă din timpul viețîi mii de cetățeni care îi cereau ajutorul și îndrumarea. Închis în închisoarea de la Canal, condamnat la muncă silnică, oprit de la a sluji, părintele nu s-a dezis de biserica și a continuat să ii inrume pe credincioși așa cum o făcea înainte.

Părintele Arsenie a itrecut la Domnul în 1989, chiar înainte de Revoluție.