Reclamă

Durerile de gât sunt foarte des întâlnite în sezonul rece. Gâtul iritat poate fi foarte enervant, mai ales dacă este însoțit de durere la înghițire. Cu toate acestea, nu este întotdeauna necesar să mergeți la medic. Multe remedii casnice pot ameliora rapid disconfortul. Cele mai bune sfaturi împotriva durerilor de gât le puteți găsi pe substantial.ro.

Durerile de gât pot fi diferite pentru fiecare persoană. Pe lângă durerea de arsură sau zgârietură în gât, este posibil să aveți și senzația de uscăciune sau dificultăți la înghițire. Simptomele sunt de obicei declanșate de viruși și bacterii care provoacă înroșirea și umflarea mucoasei.

Majoritatea infecțiilor dispar de la sine după câteva zile. Cu toate acestea, în unele cazuri, durerea de gât poate dura până la două săptămâni. Dacă se întâmplă acest lucru, ar trebui să consultați un medic. În primele zile, însă, poți folosi remedii la tine acasă.

Sursa: Social media

Beți multe lichide

Trebuie să recunoaștem că acest sfat pare un pic prea simplu. Cu toate acestea, nu poți bea prea multe lichide atunci când ai dureri de gât. Consumul de apă și mai ales ceaiul fierbinte sunt arme miraculoase împotriva gâtului iritat. Chiar dacă primele înghițituri sunt destul neplăcute, ar trebui să vă reveniți la scurt timp. Când vine vorba de ceaiuri, sunt recomandate ceaiurile medicinale din farmacie care au efect antiinflamator.

Comprese pentru durerile de gât

Bunicile noastre au știut dintotdeauna: compresele calde ajută în cazul durerilor de gât. Căldura nu numai că ameliorează simptomele, ci și ajută la vindecarea inflamației.

Tot ce trebuie să faceți este să puneți o cârpă de bumbac în apă caldă și lăsați-o să se înmoaie câteva minute. Apoi puneți compresa caldă în jurul gâtului și lăsați-o să acționeze timp de 20-30 de minute. Puteți folosi această metodă de până la două ori pe zi.

Gargară pentru dureri de gât

Gargara cu apă sărată este foarte cunoscută în tratarea durerilor de gât. Dizolvați o linguriță de sare de bucătărie într-un pahar mare de apă călduță.

Sarea are un efect analgezic și dezinfectant. Dacă aveți simptome severe, puteți repeta procedura la fiecare două ore. Dacă nu vă place sarea, puteți folosi și uleiuri esențiale. Ceaiul de salvie sau de mușețel sunt cele mai bune.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro