Nicușor Dan a fost invitat în cadrul unei emisiuni de televiziune. Primarul Capitalei a spus motivul pentru care nu a mai închiriat alte instalații pentru iluminatul stradal.

Nicușor Dan a mai spus că i-ar plăcea ca evenimentele destinate sărbătorilor de iarnă, precum luminițele festive sau organizarea târgului de Crăciun, să fie asigurate de din piața privată. Conform declarațiilor sale, Arena Națională va găzdui mai multe evenimente importante, în anul 2022.

Nicușor Dan a vorbit despre situația luminițelor de Crăciun: „Este un pic ridicol să dai 10 milioane pe iluminat stradal”

„Tot ce am avut, am scos. Nu am mai închiriat altele. Diferenţa de bani între anul trecut şi anul acesta este că atunci au fost 10 milioane, care erau deja comandate când am venit eu. Şi chiar lucrările erau începute. 10 milioane de lei – anul trecut, un milion – anul acesta. Cred că, în momentul în care spitalele îţi cer 300 de milioane şi tu nu poţi să le dai decât 200, este un pic ridicol să dai 10 milioane pe iluminat stradal. Asta e filosofia mea.”, a spus Nicușor Dan, pentru B1TV

După ce a fost numit „primarul care a furat Crăciunul”, Nicușor Dan explică situația luminițelor de Sărbători din București. Cum a făcut edilul economie: „Nu am mai închiriat altele”
Arhivă

Primarul Capitalei a spus că o serie de evenimente vor fi găzduite de Arena Națională, în anul 2022

„Şi pe iluminat, şi pe evenimente, vreau să mergem către piaţa privată. Există mulţi organizatori de evenimente şi am fost foarte aproape să organizăm un târg de Crăciun privat, în Piaţa Constituţiei – oameni care cu asta se ocupă şi pe care Primăria, prin toate evenimentele gratuite pe care le făcea, pur şi simplu i-a scos din piaţă. Şi există cereri, inclusiv pentru Arena Naţională, o să vedeţi multe evenimente foarte interesante care o să fie în 2022. Pur şi simplu noi trebuie să refacem cadrul, astfel încât toţi operatorii aceştia privaţi să vrea să vină în Bucureşti, să facă propriile evenimente. Chiar şi în anul aceasta am avut în puţine locuri nişte privaţi care au montat nişte luminiţe. Asta e direcţia în care vreau să mergem”, a mai spus Nicușor Dan