Compania a anunțat acest lucru din cauza unei greve de control al traficului aerian din Franța.

Ryanair a anunțat că anulează mâine 420 de zboruri din cauza unei greve a controlorilor de trafic aerian francezi. Zborurile anulate afectează 80.000 de pasageri. Iar printre aceste zboruri se numără un număr de la Aeroportul Dublin.

Ryanair spune că a notificat clienții afectați prin e-mail sau SMS. Informându-i astfel cu privire la anulări.

Vor ca UE să intervină

Pixabay

Autoritatea de aviație DGAC din Franța a cerut, la începutul acestei săptămâni, companiilor aeriene să-și reducă la jumătate programul de zbor vineri. Din cauza grevei planificate. Ryanair a spus că va fi afectată în principal de limitarea survolării Franței. Zboară până la 3.000 de zboruri pe zi în toată Europa în timpul sezonului său de vârf.

„Este timpul ca UE să intervină și să protejeze zborurile. Astfel încât pasagerii europeni să nu fie ținuți în mod repetat la răscumpărare de către un mic sindicat francez ATC.”, a declarat directorul de operațiuni Ryanair, Neal McMahon.

Între timp, Aer Lingus a anulat patru zboruri între Dublin și Paris mâine din cauza acțiunii sindicale. Zborurile sunt EI524, EI525, EI528 și EI529.bCompania aeriană spune că pasagerii care urmează să călătorească își pot modifica gratuit rezervările de zbor. Prin intermediul facilitatii de rezervare online a companiilor aeriene sau al centrului de apeluri.

CITEȘTE ȘIMesaj de interes pentru toți românii păgubiți de agenția aeriană Blue Air. Cum își pot recupera banii

Unii pasageri Aer Lingus vor fi, de asemenea, afectați de anulările zborurilor pe ruta Dublin Heathrow luni, 19 septembrie. Deoarece aeroportul Heathrow dorește să reducă zgomotul în timpul funeraliilor Reginei Elisabeta.

Sunt afectate șase zboruri între Dublin și Heathrow. EI160, EI165, EI168, EI169, EI176 și EI177. Două zboruri între Belfast și Heathrow sunt, de asemenea, afectate. EI1932 și EI1935. De asemenea, sunt oferite modificări gratuite de zbor.