17 mașini au fost implicate într-un carambol sâmbătă, în apropiere de Brașov. Iar printre vinovați se numără și primăria municipiului, care a primit o amendă în urma celor întâmplate.

După minivacanța de 1 decembrie, români s-au îndreptat spre casă, ceea ce a însemnat din nou aglomerație infernală pe șoselele din țară, în special pe Valea Prahovei. Iar pe lângă numărul mare de mașini, turiștii ce au plecat din Brașov au mai avut de așteptat ore bune la ieșirea din oraș, după ce mai multe mașini, printre care și o ambulanță, s-au ciocnit în lanț.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

De vină pentru acest carambol nu ar fi doar neatenția, ci și starea drumului din zona respectivă. În dimineața cu pricina era în vigoare o atenționare de polei, iar autoritățile responsabile nu s-au ocupat corespunzător pentru a asigura circulația și siguranța mașinilor.

În consecință, Primăria Brașov a fost amendată cu 3.045 de lei.

Ca urmare a evenimentului rutier produs pe podul din zona Dârste, în dimineața zilei de 04 decembrie 2022, în care mai multe autovehicule s-au tamponat, rezultând avarierea acestora, în conformitate cu prevederile OUG nr 195/2002, administratorul drumului public a fost sancționat contravențional pentru neasigurarea stării de viabilitate a părții carosabile” , au transmis luni reprezentanții IPJ Brașov.

Carambol cu 3 mașini pe DN1, la Hula Bradului. 3 persoane și-au pierdut viața

Carambolul de proporții a ținut traficul paralizat zeci de minute. Imediat după producerea incidentului, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție, dar și de intervenție medicală. Din fericire, nu au existat victime, însă vehiculele implicate au fost grav avariate.

Condițiile dificile de trafic au făcut și victime pe șoselele din țară. În noaptea de duminică, 3 mașini s-au ciocnit la Hula Bradului, pe DN1. Impactul a fost unul puternic, încât a fost necesară intervenția a două echipaje SMURD. 2 persoane și-au pierdut viața pe loc, în timp ce a treia a decedat în ambulanță, chiar dacă cadrele medicale s-au luptat să o țină în viață. Este vorba de o tânără în vârstă de doar 20 de ani, de cetățenie străină. Alte 2 au ajuns la spital în stare critică. Cea de-a șasea victimă a refuzat să fie transportată la unitatea medicală.