Deputatul PNL  Dumitru Oprea a vorbit despre sistemul medical din România, la momentul în care Guvernul a fost preluat de liberali. Potrivit acestuia, „PSD a lăsat în urmă atât o ţară bolnavă instituţional, cât şi un sistem de sănătate public în pragul colapsului”. De asemenea, deputatul susţine că totul a fost doar o propagandă a PSD şi că nu a fost adoptată nicio reformă din sistemul medical pentru a putea convinge medicii şi rezidenţii să nu mai plece din România.

„Sistemul public de sănătate a fost afectat de aberaţiile marca PSD. Niciun mare proiect, de la mult promisele Spitale regionale şi până la infrastructura spitalicească, nu a fost demarat în vremea guvernărilor Dragnea, deşi Uniunea Europeană ne-a întrebat permanent de ce nu atragem banii alocaţi special acestui domeniu pentru România.

Bilanţul în urma guvernării PSD este sumbru. Sunt 424 de localităţi fără niciun medic de familie, iar la nivel naţional vorbim despre un deficit de aproape 1.700 medici. România are nevoie acum de alţi 2.165 de medici. Problemele legate de cardurile de sănătate generează în sistemul medical grave deficienţe, riscând să intre într-un blocaj total. Spitalele deseori nu deţin stocuri de vaccinuri, medicamente de maximă urgenţă, materiale de dezinfectare etc. Multe dintre aceste probleme fiind agravate şi de corupţia cu care ne confruntăm zilnic şi o resimte întreaga societate.

Pentru PNL, sănătatea este o prioritate şi vom face tot ce este nevoie ca să începem corectarea acestei stări de lucruri, care, în esenţă, reprezintă o problemă de siguranţă naţională. De aceea scopul acţiunilor de control începute de ministrul Sănătăţii din guvernul Orban vizează stabilirea gravităţii problemelor, pentru a le putea contracara cât mai eficient. Trebuie să acţionăm în sprijinul pacienţilor, nu pentru un sistem corupt la nivel înalt care s-a instaurat în ultimii ani!”, a conchis deputatul Dumitru Oprea.