Baronul PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost dat pe mâna DNA și prins în flagrant când lua mită de 1,2 milioane de lei. S-a aflat și cine l-a trădat: un prieten cu care a făcut afaceri și s-a certat.

Cine l-a trădat pe Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui

Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, a fost prins în flagrant de DNA. Fostul baronul PSD luase mită în valoarea de 1,2 milioane de lei, bani cash, pe care i-a pus în portbagajul mașinii după ce s-a întâlnit cu persoana de la care trebuia să-i încaseze într-un restaurant.

În cazul lui, se cere arestarea preventivă pentru 30 de zile. Între timp, s-a aflat și cine l-a dat pe mâna legii și de ce.

Ar fi vorba despre o ceartă între prieteni, pe un contract de drumuri. Cei doi, Buzatu și Emil Savin, sau Farmazon, după cum este cunoscut, au petrecut dimineața împreună, la pescuit.

Apoi președintele CJ Vaslui i-a cerut mita pentru contractul cu pricina, fapt care l-a determinat pe partenerul său să-l denunțe.

Buzatu a insistat să primească banii. Farmazon l-a chemat la pescuit la baza lui piscicolă de pe Valea Prutului. Buzatu a venit acolo ca să pescuiască și la plecare a primit banii. Farmazon e cel care i-a pus banii în portbagaj, iar apoi Buzatu a fost oprit de DNA., a declarat un apropiat pentru Libertatea.

Contractul de la care „s-au luat” este cel pentru drumul strategic Bârlad-Laza-Codaeşti, o șosea de 83 de kilometri, pentru care 3 firme, printre care și SC Soragmin SRL a câștigat licitația în 2020.

Nici 3 ani mai târziu, cei mai puțin de 100 de kilometri nu au fost gata. Iar prețul lucrării, din bani publici, a fost modificat de mai multe ori în ultimii ani. În final, Soragnim a reziliat contractul, din cauza faptului că nu și-au primit banii.

A urmat apoi o ceartă între Buzatu și Emil Savin, pe motiv că lucrările nu erau conforme. S-au făcut mai multe expertize, s-au achitat o parte din bani, însă ultima tranșă din acestea a venit cu o condiție: Farmazon să-i plătească mită președintelui CJ Vaslui.