Alexandru (Ducu) Darie, fiul mult regretatului actor Iurie Darie, s-a stins astăzi din viață. Conform surselor apropiate, acesta se confrunta de câțiva ani cu o boală grea, ciroza.

Deși se afla pe listele de așteptare pentru un transplant hepatic, se pare că boala lui Ducu s-a agravat, iar corpul lui a cedat în cele din urmă.

Anca Pandrea, șoția regretatului său tată, a făcut astăzi tristul anunț despre moartea lui Ducu. Cei doi aveau o relație apropiată, însă actrița a anunțat că nu își doreste să participe la înmormântare.

În urmă cu 10 zile, regizorul se internase la Spitalul Clinic Fundeni, în urma unei complicații la plămâni. La vârsta de 60 de ani, corpul acestuia a cedat, iar doctorii nu au mai putut face nimic.

Ducu s-a născut 15 iunie 1959, toată copilăria lui fiind înconjurat de artiști. A urmat drumul tatălui său, având o carieră în teatru, însă nu ca actor, ci ca regizor. A condus cu mândire Teatrul Bulandra, instituție căruia i-a conferit un renume în întreaga Europă. O altă funcție ocupată de acesta a fost de director al Uniunii Teatrelor din Europa, funcție pe care a purat-o cu mândire până în 2011.

Lumea întreagă a teatrului este în doliu, iar prietenii și cunoscuții regizorului au transmis public mesaje dedicate acestuia. Familia nu a făcut publice alte detalii, dar locul și ora înmormântării sunt aștepate pentru ca toți cei ce l-au iubit pe Ducu să își poată lua un ultim Rămas bun!

sursa: cancan.ro