Dubai Mall, unul dintre cele mai mari malluri din lume, urmează să devină şi mai mare după ce va fi extins în urma unei investiții de aproximativ 1,5 miliarde de dirhami (408 milioane de dolari), scrie CNBC.

Complexul comercial întins şi strălucitor din capitala comercială a Emiratelor Arabe Unite găzduieşte deja 1.200 de magazine şi 200 de vânzători de alimente şi băuturi, un acvariu de 10 milioane de litri, un patinoar de dimensiuni olimpice, un Chinatown interior, un parc de realitate virtuală, un parc tematic interior SEGA şi unul dintre cele mai mari magazine de bomboane din lume.

Dezvoltatorul mallului, Emaar Properties, a anunţat săptămâna aceasta planul de extindere a clădirii, care va include 240 de magazine de lux noi şi locuri de mâncare şi băuturi. Mallul este conectat şi la Burj Khalifa, cel mai înalt zgârie-nori din lume.

”Noua extindere a Dubai Mall este o completare excelentă pentru unul dintre cele mai vizitate centre comerciale din lume”, a declarat Mohamed Alabbar, fondatorul Emaar, într-un comunicat. El a declarat că planul reflectă ambiţia Dubaiului de a-şi consolida poziţia ”ca o destinaţie globală de top”.

Extinderea va adăuga o dimensiune nouă complexului extravagant, care este deja o atracție majoră atât pentru locuitori, cât și pentru turiști. Dubai Mall, situat în inima districtului Downtown Dubai, continuă să fie un punct central al activităților comerciale și de divertisment în regiune.