Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor  a anunțat când vor reîncepe examenele pentru obținerea permiselor.

Reclamă

Examenele auto se reiau treptat

Potrivit informațiior oferite de reprezentanți, procesul de examinare se va relua treptat. Și se va face respectând regulile și măsurile de siguranță impuse de autorități.

DRPCIV a transmis printr-un comunicat de presă, că programarea celor cărora le-au expirat dosarele de școlarizare în intervalul 16.03 – 17.05.2020 și care trebuiau să susțină proba practică se va face prin intermediul școlilor auto, cu informarea acestora.

Candidații a căror dosare de școlarizare expiră după data de 18.05.2020 vor fi programați din oficiu. Mai mult decât atât se va încerca respectarea ordinii inițiale. Serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor se vor ocupa de acest lucru.

Pentru candidații cărora le-au expirat dosarelor în perioada 16.03 – 17.05.2020, reexaminarea se va relua începând cu data de 02.06.2020. În timp ce examinarea candidaților din a doua categorie,  cărora le expiră dosarul după data de 18.05.2020 și au o programare prealabilă. Vor începe cu examinare la proba teoretică din data de 15.06.2020/22.06.2020.

 Ce măsuri vor avea de respectat candidații

DRPCIV a mai anunțat că pentru a respecta măsurile impuse și pentru a fi în siguranță în timpul activității de examinare la proba practică vor fi respectate cu strictețe următoarele măsuri:

  •  Măștile de protecție vor fi folosite atât de candidat, cât și de examinator
  •  Ei vor fi scanați, iar în cazul în care temperatura depășește 37,2 grade Celsius, acestora li se va interzice susținerea examenului
  • Persoanele care vor fi chemate pentru susținerea probei practice vor trebui să respecte măsurile de distanțare și să păstreze o distanță de 1.5 metri
  • La locul de întâlnire va fi permisă prezența doar a candidaților și a instructorilor, prezența însoțitorilor (prieteni, rude, etc) nu va mai fi permisă.

“Valabilitatea documentelor emise de serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor se menține pe toată perioada stării de alertă. Precum și pentru o perioadă de 90 de zile, de la data încetării acestei stări, potrivit actelor normative în vigoare. În același context și pentru aceeași perioadă, se menține și valabilitatea documentelor necesare operațiunilor de înmatriculare/transcriere sau preschimbare a permisului de conducere obținute de către solicitanți de la alte entități”, mai precizează DRPCIV.