Piața drogurilor este în continuă creștere mai ales în rândul tinerilor, iar în ultima decadă au apărut game largi de substanțe psihoactive.

Puțină lume știe că acestea au apărut secolul trecut în Statele Unite ale Americii și au devenit populare datorită muzicii și mass-mediei.

Un studiu realizat pe foști consumatori de droguri a dezvăluit motivele pentru care au început să apeleze la aceste substanțe. Printre acestea s-au numărat: plictiseala, anturajul, fuga de realiate dar și sentimentul de libertate.

Mulți tineri privesc drogurile ca pe o soluție, însă în cele din urmă, drogurile devin problema! Sfatul specialiștilor este de a nu apela la aceste substanțe indiferent de cât de greu este de  îndurat realitatea. Consumul de droguri îți oferă o evadare de moment, însă pe termen lung consecințele sunt devastatoare, cei mai mulți devenind sclavi ai acestor substanțe.

Cele mai cunoscute droguri sunt: heriona, cocaina, marijuana și canabisul. Acestea nu doar că provoacă dependență însă boli precum hepatita , SIDA sau embolia pulmonară au fost asociate cu consumul de droguri.