Ai nevoie de:
- 1 kg ficat de pui
- 1 kg pipote și inimi de pui
- 5 ouă de găină fierte
- 3 ouă de găină crude
- 2 legături de ceapă verde
- 2 cepe mari (sau 3 mici) tocate
- 1 legătură de pătrunjel proaspăt
- 2 căței de usturoi curățați
- 2 linguri ulei
- Sare
- Piper
- Ienibahar
Ce vei utiliza:
- Un cuțit de bucătărie;
- 2 cratițe de dimensiuni medii;
- O tigaie;
- O tavă pentru chec;
- Hârtie de copt;
- Un bol mare.
Timp de preparare
Prepari ingredientele în 30 minute;
Gătești ostropelul de pui în 60 minute;
Petreci în bucătărie, în total, 90 minute.
Cei mai importanţi paşi
Pasul 1
Vei avea de curăţat ingredientele. Curăţă organele de pui sub un jet de apă caldă şi pune-le pe un prosop curat sau o lavetă nouă, pentru a se scurge;
Pasul 2
Toacă două cepe mai mari şi două legături de ceapă verde, mai bogate în frunze.
Taie mărunt o legătură de pătrunjel proaspăt;
Curăță și taie 2 – 3 căței de usturoi;
Fierbe timp de 7- 8 minute vreo 5 ouă de găină cu sare. Pune-le sub jet de apă rece şi clăteşte-le.
Pasul 3
Organele se pun la fiert într-o oală. Alternativ, ficățeii se pot prăji la foc mic, timp de circa 10 minute, până când devin ușor rumeniți. Fierbe în acelaşi timp toate pipotele și inimile într-o altă cratiță în care poți adăuga sare, până când devin fragede.
Pasul 4
Scoate carnea fiartă şi pune-o la scurs.
Pasul 5
Căleşte ceapa şi adaugă ciuperci tăiate destul de mic. Adaugă ficățeii, pipotele și inimile, usturoiul, ceapa călită legătura de pătrunjel. Adaugă sare, piper după gust, ienibahar şi oregano.
Completează cu 3 ouă de găină crude, care vor lega drobul de pui și amestecă.
Pasul 6
Peîncălzeşte cuptorul la 180 de grade. Pune hărtie de copt în tavă şi toarnă compoziţia. Adaugă apoi ouăle fierte întregi de-a lungul compoziție și apasă pentru a ieşi aerul.
Lasă drobul la cuptor până când se rumeneşte. Poftă bună!