Foarte mulți români pleacă în străinătate pentru a-și face un trai mai bun. Chiar dacă în restul țărilor se consideră că există mai multe oportunități, ei bine, nici momentele de batjocură a copiilor români nu sunt nelipsite. 

Tânăra era ținta răutăților colegilor de clasă

Pe vremea când era mai mică, aceasta a frecventat cursurile unei școli din Spania. În momentul în care fata a fost prezentată colegilor, au început micile răutăți din partea acestora. Copiii o urau pe acesta pentru că în opinia spaniolilor, românii au venit în țara din Peninsula Iberică pentru a le lua locurile de muncă ale părinților. Unul dintre colegi i-a pus broaște în ghiozdan fetei și obișnuiau să dea vina pe ea pentru orice se întâmpla.

,,Cum am fost batjocorită în Spania timp de șapte ani?
Evident, am locuit acolo șapte ani de zile. Pentru că părinții mei au mers ca să îmi ofere un trai mai bun. Dar nu s-au gândit vreodată că lucrurile o să ia o întorsătură neplăcută, asta însemnând că…copiii își băteau joc de mine. La început, spuneau că părinții mei au mers acolo ca să le fure locul de muncă părinților lor. Erau toți ceilalți împotriva mea, ei fiind 30 de oameni și eu una singură. Nu înțelegeam limba, nu înțelegeam ce vorbeau, nu înțelegeam absolut nimic. Erau ei împotriva mea. Gândiți-vă că era o clasă de 30 de oameni și o ochelaristă care stă și se uită la ei. Aveam un coleg foarte drăguț care mergea special în grădina școlii să îmi aducă broaște și să îmi pună în ghiozdan sau luau foarfeci și îmi băgau în ghiozdan și spuneau că e vina mea. Deci să nu vă doriți să mergeți niciodată în străinătate, cel puțin la școală”, a povestit tânăra într-un videoclip postat pe TikTok. 
@andraada_b Măcar am învățat să-mi apreciez țara.#storytime #bullying #foryou #fyp ♬ sunet original – Grec Andrada