Momente de durere și tensiune în cadrul procesului de la Judecătoria Mangalia, unde părinții tinerilor uciși într-un grav accident rutier în stațiunea 2 Mai au fost puși față în față cu acuzațiile avocaților și deciziile instanței.

Fapta, care s-a soldat cu moartea tragică a tinerilor, a fost provocată de Vlad Pascu, acuzat de ucidere din culpă, după ce a condus vehiculul sub influența substanțelor psihoactive.

Mama uneia dintre victime, Livia Dragomir, a împărtășit cu jurnaliștii sentimentul de nedreptate și durerea resimțită în sala de judecată, mai ales în momentul reluării argumentelor ce sugerează o culpă comună. Spusele ei evidențiază dezamăgirea față de sistem și pierderile ireversibile suferite: „V-am spus din start că nu se va rezolva nimic… Acolo nu au pe unde să meargă.”

Judecătoria Mangalia a respins recent cererea de schimbare a încadrării juridice în omor calificat, iar avocatul familiei victimei, Adrian Cuculis, a anunțat că următorul termen va fi ultimul în acest proces. În pofida recunoașterii faptei de către inculpat, acesta ar putea beneficia de o pedeapsă redusă, datorită judecării în procedură simplificată, procedură ce presupune reducerea pedepsei cu o treime.

Deciziile și argumentele prezentate în instanță au provocat răspunsuri puternice din partea familiilor îndurerate, iar declarațiile avocaților implicați subliniază complexitatea și sensibilitatea cazului. În timp ce avocatul apărării menționează circulația neregulamentară a victimelor ca factor contribuitor la accident, reprezentanții familiilor victimelor subliniază nedreptatea și durerea pierderii suferite.