Drake a folosit adesea divorțul părinților săi, precum și problemele cu alcoolul pe care tatăl său le are ca un motiv pentru muzica sa, exprimând astfel traumele prin care a trecut când era doar un copil.

Recent, tatăl lui a declarat în cadrul unui interviu că Drake se folosește de problemele din familia lor doar pentru a se face cunoscut și a vinde mai mult.

Datortă zvonurilor care au apărut recent despre tatăl lui Drake, conform cărora ar fi fost un părinte abuziv, el a povestit că are o relație apropiată cu fiul său. De asemenea, tatăl lui a adaugat că a purtat o discuție cu Drake legată de acest subiect, iar vedeta i-a răspuns că prin acest mod va reuși să vândă mai mult.

Ca răspuns la aceste acuzații, cântărețul a ținut să nege totul, asigurându-și fanii că tot ceea ce scrie vine din suflet și este creat și interpretat cu pasiune.

El a afirmat: „M-am trezit atât de rănit. Tatăl meu este dispusă să spună orice, oricui este dispus să îl asculte. Este trist când familiile ajung în punctul acesta, dar ce ne rămâne de făcut? Acestea sunt persoanele cu care trebuie să trăim.”

De asemenea, el a adăugat că tot ceea ce a spus despre familia sa prin intermediul muzicii este în totalitate adevărat, chiar dacă este un lucru greu de acceptat pentru ei.