Niculina Stoican este una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite soliste de muzică populară din țara noastră. Majoritatea publicului care o urmărește se gândește, în fapt, că are o avere adevărată. În realitate, lucrurile nu stau chiar roz când vine vorba de afaceri. Afacerea în care Niculina Stoican a pus suflet și în care, de altfel, și-a pus toate speranțele…a eșuat.  Solista Niculina Stoican și-a făcut publică averea prin publicarea declarației de avere pe pagina oficială a Consiliului județean Dolj.

Conform declarației  de avere, Nicula Stoian deține un singur apartament care este achiziționat în anul 2020, cu o suprafață de 47 mp. Pe lângă acesta, solista mai deține două terenuri, unul extravilan, iar altul intravilan. Iubita cântăreață nu are o mașină personală! Dar, cu toate acestea, a investit în bijuterii prețioase și luxoase de mii de euro. Are o colecție de ceasuri de damă, inele, lănțișoare și brățări.

La venituri, artista încasează 82.001 lei de la „Ansamblul Maria Tănase” și alți 16.848 lei din activități artistice. Totodată, Niculina Stoican a mai primit și alți bani. De la firma pe care o deține a primit 28.500 lei și încă 21.900 lei dintr-o indemnizație de consilier județean. Și să nu uităm și drepturile de autor, de unde a încasat suma de 8.624 lei. Făcând un calcul atent, Nicula Stoican se bucură de un venit lunar de 13.000 lei.

Dovada că nici artiștii nu duc o viață ROZ. Ce datorii colosale a acumulat Niculina Stoican
YouTube

Ce datorii are Niculina Stoican?

În prezent, Niculina Stoican are datorii în valoare de 400.000 de euro. În urmă cu aproximativ 10 ani, solista împreună cu soțul său și-au investit 90% din banii câștigați într-o afacere cu apă minerală. Aceștia au construit o fabrică în satul în care artista a copilărit, mai exact în satul Prejna, din județul Mehedinți. Din cauză că cei doi nu au dispus de bani suficienți, au accesat fonduri europene în valoare de 75.000 de euro. Totul, printr-un program de-al Uniunii Europene. Cu acești bani, artista a achiziționat aparatura care era necesară.

„Am dorit să fac ceva pentru vremea în care n-am să mai pot cânta și o să trebuiască să trăiesc din ceva”, a declarat artista înainte de a-și inaugura fabrica la un post de televiziune.

Cu toate acestea, planurile solistei au fost date peste cap. Pandemia a jucat un rol semnificativ. Acum, conform celui mai recent bilanț, firma la care este asociată cu soțul său, figurează cu datorii record: 1.873.464 lei, adică aproximativ 400.000 euro.

„Eu am trecut prin momente foarte grele, am făcut depresie, atacuri de panică. Am avut multe griji, dar am încercat să nu-i împovărez pe ceilalți cu ele”, a declarat Niculina Stoican la un post de televiziune.

Niculina Stoican a muncit în străinătate?

Nicula Stoican a declarat că a muncit în Grecia și i-a fost foarte greu să înțeleagă oamenii de acolo.

„Am locuit o perioadă de trei ani în Grecia, unde am lucrat ca baby-sitter. Am gustat și eu din pâinea emigrantului. Știu ce înseamnă să fii frustrat de dorul țării tale, să încerci să înțelegi oameni diferiți de tine, ale căror concepte poate nu le înțelegi, dar trebuie să le adopți, pentru că trăiești în țara lor și este dreptul lor de a se impune.

Dorul de-acasă care m-a făcut să înțeleg cât de important e să prețuiești locul unde te-ai născut”, a declarat Niculina Stoican la un post de televiziune.