Răsturnare de situație în cazul bebelușului mort în 2021 după ce a fost botezat.

Expertiza efectuată de Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici din București arată că micuțul a fost înecat în cristelniță de preot. Asta deși inițial, o altă expertiză concluziona că copilul suferea de pneumonie și nu era vaccinat.

Pe 30 ianuarie 2021, un cuplu din Satu Mare a trecut printr-un coșmar. O zi de bucurie s-a transformat într-o tragedie. În timpul slujbei de creștinare a bebelușului lor de doar o lună, copilul a încetat să mai respire. Asta după ce a fost băgat în cristelniță de preot.

S-a deschis un dosar penal în acest caz, iar principalul suspect a fost duhovnicul care a oficial botezul. Doar că expertiza medicală efectuată la Satu Mare l-a absolvit de orice vină. Atunci, specialiștii au concluzionat că micuțul suferea de o pneumonie, care a general o problemă cardio-respiratorie.

Doar că părinții știau că micuțul lor era sănătos înainte să ajungă cu el la biserică. Bebelușul plângea când a început slujba de creștinare, apoi când a fost scos din apă a tăcut brusc.

Așa că nu au încetat să spere că dreptatea va fi de partea lor. Nemulțumiți că medicii din Satu Mare i-au luat apărarea preotului, au cerut o altă expertiză, la București.

Preotul care l-a botezat pe bebeluș încă slujește

După 2 ani de așteptare, Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici a transmis rezultatul. Bebelușul a avut parte de o moarte „violentă”. Ea s-a datorat insuficienței cardio-respiratorii acute, în evoluția encefaloptaiei posthipoxice, consecutivă aspirării de lichid (apă) în căile respiratorii.

Nici în ultimul ceas însă, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor nu recunoaște vina preotului. Rezultatul INML va fi contestat și doar în cazul în care ancheta va stabili vinovăția preotului, atunci se vor lua măsuri.

Amintim că după moartea copilului, duhovnicul a continuat să slujească și nu a avut parte de alte repercusiuni.

Întrucât raportul publicat de IML București este în contradictoriu cu cel de la Suceava, o contestație a raportului este un demers firesc.(…)Ancheta nu este finalizată, motiv pentru care părintelui Alexandru Mazarache nu îi poate fi aplicată o decizie, alta decât de permisiune de slujire., a transmis Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.